drankspellen

De gezelligste drankspellen voor met Sinterklaasavond

Sinterklaas mag dan wel een kinderfeest zijn, maar ook als 18+ er kan je er genoeg plezier aan beleven. De fuel van een lit feestje is vaak een lekker wijntje of goede bier.  En hoe gezellig is het om pakjesavond te vieren met hilarisch alcohol fueled spelletje, wij hebben de gezelligste drankspellen voor je in een sinterklaas jasje gestoken.

Stoomboten

Het spel ‘In de Stoomboot’ is een drankspel met zeven rondes. Omdat het spel redelijk lang is, moet je voor dit drankspelletje ook even wat tijd uit rekken. Dit maakt dit drankspel dus eigenlijk ook direct perfect voor een regenachtige avond.

Intocht-Sinterklaas-Capelle-DSC_0335

Benodigdheden voor stoomboten:
Mininmaal 3 spelers of meer (het is leuker om met meer te doen)
Normale speelaarten (haal de jokers eruit!)

Wijn  (of iets sterkers… als je durft)
Kies voor je begint een dealer uit die de kaarten neerlegt & zorgt dat de rondes goed lopen

Ronde 1 van ‘In de stoomboot’:  De dealer heeft alle kaarten in zijn handen en zal iedereen om de beurt een kaart uit delen. Voor een speler een kaart ontvangt moet hij / zij echter raden of het een rode of zwarte kaart is. Heeft de speler fout geraden? Dan moet er gedronken worden. Bewaar je kaarten! Voorbeeld: De dealer wilt speler X een kaart geven & vraagt voor het geven “Rood of zwart?”. Speler X geeft antwoord, bijvoorbeeld Rood. De dealer deelt de kaart uit, deze is zwart (bijvoorbeeld Schoppen 5). Speler X moet drinken.

Ronde 2 Iedereen heeft zijn 1e kaart nog vast. De dealer gaat nu nog een kaart aan elke speler uit delen. Voordat de kaart wordt gegeven vraagt de dealer “Hoger of lager?”. De speler die de kaart krijgt uitgereikt moet dan raden of de kaart die ze gaan krijgen hoger of lager is dan die ze al vast hebben. Heb je het fout…? Drinken!

Ronde 3  Elke speler heeft nu 2 kaarten en legt deze 2 kaarten op tafel, iedereen mag dat gewoon zien. Nu moet worden geraden of de volgende kaart tussen de twee getallen ligt of juist er buiten. Voorbeeld: Je hebt een harten 5 en een schoppen 9. Je zegt dat de kaart er tussen ligt. De kaart is een ruiten dame. Dan ligt de kaart er niet tussen, maar buiten. Oftewel: drinken!

sinterklaas-pakjesavond-organiseren-tips-advies

Ronde 4 In deze ronde raad je het type van de kaart: Harten, Ruiten, Klaver of Schoppen?

Ronde 5  Elke speler heeft nu vier kaarten voor zich liggen uit ronde 1 t/m 4. De dealer legt nu (van de stapel kaarten die hij nog heeft) twee rijen kaarten gesloten (dus op z’n kop) op tafel. Elke rij is 8 kaarten lang, dus er liggen in totaal 16 kaarten op tafel. De bovenste rij is “Nemen” en de onderste rij is “Geven”. De eerste kaart van de “Nemen” rij wordt omgedraaid. Stel: Deze kaart is een Harten 6, dan moet iedereen die een Harten 6 voor zich heeft liggen drinken. Zo ga je verder tot de “Nemen” rij af is. Bij de “Geven” rij mag je juist een shotje uitdelen.

Ronde 6  In deze fase van het spel heeft iedereen al wat drank kunnen nuttigen. Met als resultaat dat deze ronde (De Piramide) al enigszins heftig kan zijn. In deze ronde worden de kaarten van de dealer in de vorm van een piramide neer gelegd waarbij de onderste rij uit 5 kaarten bestaat. Je ziet de kaarten niet en per verdieping geldt straks dat je ook zoveel moet drinken, dus heb je een match in rij 3 dan moet je 3 keer drinken. Alle spelers houden hun kaarten voor zichzelf. Oke, genoeg uitleg. De eerste kaart, van de onderste rij wordt omgedraaid van de piramide. Als een speler dezelfde kaart heeft, dan mag hij een shotje uitdelen. Zo ga je alle verdiepingen af. Aan het eind blijkt wie er nog kaarten over heeft en wie niet. Wie de meeste kaarten over heeft verliest & gaat naar ronde 7.

Ronde 7  De stoomboot. De laatste ronde. De dealer legt 5 kaarten, van links naar rechts, naast elkaar op tafel. De eerste kaart is open. Doel voor de speler die is overgebleven in ronde 6 om te raden of elke kaart die vervolgens wordt omgelegd hoger of lager is. Raad de speler het goed, dan hoeft er niet gedronken te worden. Anders wel. Raad de speler alles goed, dan stopt het spel. Raad de speler het fout, bijvoorbeeld bij kaart 3, dan moet de speler helemaal overnieuw beginnen.

zak-van-sinterklaas

Kletspot dobbelspel met cadeau’s

Benodigdheden voor het Kletspot dobbelspel

  • Papier
  • Een pen
  • Glazen pot
  • Cadeautjes
  • Wijn (of ander alcohol)

Er is wel flink wat werk vooraf nodig om dit spel te kunnen spelen. Het spel werkt net iets anders dan een dobbelspel, maar heeft hetzelfde effect. Handig voor wanneer je geen dobbelstenen in huis hebt. Jullie knippen 50 kaartjes uit het papier:

Op twintig kaartjes zetten jullie een vraag neer, zoals: wat is je grootste blunder? Wat is je meest gênante seksdroom? Maak het zo juicy als je zelf wilt. Op vijf kaartjes zetten jullie: pak een cadeautje voor een ander. Op tien kaartjes zetten jullie een opdracht die uitgevoerd moet worden, zoals: pak drinken voor iedereen, doe een dansje, zing een liedje, ga maar lekker los. Op tien kaartjes zetten jullie een stelling neer, zoals: liever een oma-onderbroek of een string, liever ochtendseks of avondseks, liever pasta of pizza. Net wat jullie leuk vinden! Op de overige vijf kaartjes zetten jullie: neem een slok van je drankje. De hoeveelheid aan drank-kaartjes kan natuurlijk ook zelf bepalen.

Vervolgens doe je al deze kaartjes in een glazen pot of kom en schud je even flink. Nu is het om de beurt een kaartje kiezen. Have fun!