pexels-photo-259027

De grootste fraudeur van Nederland is een 81-jarige bejaarde

Oké, de titel is misschien enigszins verkeerd ingesteld; de grootste fraudeur van Nederland blijft uiteraard de regering zelf, maar deze 81-jarige man uit Gennep en zijn 61-jarige echtgenoot kunnen er ook wat van.

Het stel, dat vanaf nu door het leven kan als het Nederlandse bejaarde equivalent van Breaking Bad, werd dit weekend gearresteerd in Gennep. Waarom, vraag je? Omdat het de grootste fraudeurs van het moment zijn in ons kleine landje.

De twee worden namelijk verdacht van o.a. belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren – over de afgelopen jaren zou het echtpaar ruim 41 miljoen euro witgewassen hebben. Justitie heeft nu beslag gelegd op meerdere luxe auto’s, miljoenen aan Chinese kunst, een vakantiepark (?) in Frankrijk en zelfs een jachthaven in Nederland.

De twee ontliepen de politie decennia lang door nergens geregistreerd te zijn en constant te verhuizen. Geld witwassen deden zij door het over te maken naar rekeningen in o.a. Hongkong en Panama. Nu zijn ze, jaren later, gepakt door het OM – die de twee intensief moest volgen om ze op te pakken. Het avontuur zit er nu op, maar het lijkt ons een kwestie van tijd voordat Netflix er een eigen film over maakt.

BRON: Telegraaf