sinterklaas-pakjesavond-organiseren-tips-advies

De grootste irritaties tijdens pakjesavond

Het is weer zover, wachtend tot er gebonkt wordt op de ramen en er zakken met cadeautjes voor de deur staan. Als kind een avond genieten, maar inmiddels werd je er te oud voor. Je moet mee doen omdat jouw broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes etc. nog wel geloven in Sinterklaas. Voor de mensen in die situatie is geen irritatie minder dan herkenbaar tijdens de verjaardag van de Sint. Om je voor te bereiden op vanavond hebben we hieronder de grootste irritaties van pakjesavond samen bij elkaar gezet. We wensen je succes vanavond.

Geduld hebben

Je zit praktisch de hele avond te wachten tot die pakjes naar binnen mogen. En ja, eindelijk wordt er geklopt en staan de zakken voor de deur. Daar houdt het niet op! Want eenmaal binnen moeten de pakjes nog geopend worden, en wat kan dat lang duren. Als jou familie het toevallig samen vieren met anderen dan weet je als geen ander hoe dit voelt. Hoe meer mensen er zijn, hoe langer het duurt voordat je de avond door bent natuurlijk.

De cadeautjes

Pakjesavond draait natuurlijk om de pakjes. Het is maar de vraag wat je krijgt, en stiekem ben je best benieuwd naar je cadeautjes. Wat je hebt gevraagd, wat je verwacht en wat je werkelijk waar krijgt heeft heel erg veel invloed op je mood. Of je nou teleurgesteld bent of blij, je probeert in ieder geval altijd blij over te komen, en dat is soms heel moeilijk.

De liedjes

Je kent die meezing liedjes na zoveel jaar helemaal uit je hoofd. De hele avond staat de stiffe Sinterklaas CD op repeat en eens in de zoveel tijd zingt er iemand hardop mee. Na een tijdje ben je de liedjes spuugzat, maar nee, je ouders laten je geen Chris Brown draaien tijdens het cadeautjes openmaken.

Kinderen kijken er al dagen naar uit

Al sinds Sinterklaas in het land is wachten kinderen al op 5 december. Wanneer ze wakker worden op de grote dag denken ze ‘vanavond is het zo ver’. Het is wachten en wachten en de kinderen worden gek van de tijd die zo langzaam voorbij gaat. Elk klein ding dat tegenzit zorgt ervoor dat de kids uit hun vel schieten. Ze kunnen super druk worden en super vervelend, maar het ligt er natuurlijk ook aan met wie je te maken hebt.