Screen Shot 2017-08-21 at 13.41.45

De huisbaas die Tim Hofman in elkaar sloeg heeft spijt

Vorige week kwam Tim Hofman en zijn programma #BOOS groots in het nieuws, toen de presentator in elkaar werd geslagen door huisbaas Ton Hendriks.

Nadat de aflevering donderdag online verscheen kreeg de Nijmeegse huisbaas een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen. In de Gelderlander doet Hendriks nu zijn verhaal. Hij vertelt dat hij al meerdere malen zijn excuses heeft aangeboden. Ook heeft hij Hofman uitgenodigd voor een gesprek om hem persoonlijk zijn excuses aan te bieden. „Ik betreur het ten zeerste dat Tim Hofman letsel heeft opgelopen.”

Een miljoen mensen zagen de bewuste aflevering van #BOOS, waarin Hofman verhaal haalt bij een Nijmeegse huisbaas Hendriks in opdracht van de bewoners van een gebrekkig studentenhuis. Via de rechter probeerde de vastgoedmagnaat – die lid is van de Quote 55 – te voorkomen dat Hofman de aflevering online zette. En na het zien van de beelden, wordt duidelijk waarom.

Het gaat com-pleet fout wanneer Tim samen met de bewoners van het huis aankloppen bij Hendriks. In eerste instantie verloopt alles goed, maar dan slaat de sfeer om en worden er klappen uitgedeeld. Nadat de aflevering donderdagavond online verscheen, kreeg Hendriks al zo’n duizend boze mails en wordt er continu sushi en pizza’s bezorgd die grappenmakers hebben besteld. „Hier zitten we echt niet op te wachten”, zeggen zijn secretaresses.

In hetzelfde interview vertelt Hendriks overigens ook dat hij ook studentenhuizen in zijn bezit heeft die wel goed worden bijgehouden. Dat dat in het huis in Nijmegen niet het geval is, is volgens hem en schoonmaakster Sandra grotendeels de schuld van de bewoners zelf.