Schermafbeelding 2019-10-08 om 12.46.29

De ‘Instagram Following’ tab verdwijnt dus je kan niet meer stalken

De één gebruikt het nooit en de ander is er stiekem een beetje verslaafd aan; de following pagina op Instagram, tussen je feed en je eigen profiel in. Hier kan je zien wat mensen die jij volgt liken en waar ze allemaal op reageren. Je hebt dus niet echt privacy, en dat levert soms ongemakkelijke situaties op.

Je ziet bijvoorbeeld je collega allemaal billen liken ‘s nachts, je crush een ander meisje liken, iemand die porn liket of je moeder die ‘s avonds laat nog naar recepten aan het kijken is en ga zo maar door. Je kan er allemaal achter komen door deze pagina. Maar niet meer voor lang: de pagina gaat verdwijnen.
]

In 2011 bestond deze pagina, nog voor dat de ‘explore’ pagina kwam. Zo kon je via de ‘following’ pagina accounts ontdekken, foto’s vinden en kijken wat je vrienden voor leuks volgen. Maar dat is dus niet meer echt nodig, nu er een uitgebreide ontdekking pagina te vinden is.

Niet iedereen gaat het merken, want er zijn maar een aantal gluurders die de pagina regelmatig gebruiken. Check hieronder een aantal tweets van mensen die ondertussen al door hebben dat hun geliefde pagina verdwenen is.

Bron: Buzzfeed