Screen Shot 2019-02-06 at 11.14.41

De Instagram Live van Defano Holwijn is het nieuwe TV-kijken

Zeg nou eerlijk, wie kijkt er nog bewust naar de stiffe TV-programmering die ons aangeboden wordt? Alles is on-demand geworden en Defano Holwijn lijkt een nieuw succesformat gevonden te hebben in de vorm van een Instagram livestream.

‘RTL Late Live’ is wat de tieners wakker houdt, niet meer de TV. Het format van Defano is begonnen nadat hij eens de livefunctie uitprobeerde en vervolgens zag dat dit heel goed aansloeg. “Ik zag op een gegeven moment dat er opeens 2.000 kijkers waren. Dat was voor mij echt veel, ik had nooit meer dan 300 kijkers gehaald.”

Tijdens de live komen er voetballers, rappers en YouTubers langs – Van Qucee tot Famke Louise tot Eljero Elia – en ze doen allemaal mee met de gezelligheid. Meisjes die twerken, boys die hun bars gooien; het is een soort nieuwe hangplek geworden voor de jeugd en dit leverde hem afgelopen maandag al 20,6k kijkers, iets wat zelfs Amerikaanse rappers niet aantikken.

Defano zelf kan alleen maar lachen en ziet veel potentie in zijn perongeluk ontdekte format: “Er komt steeds meer aandacht en ik denk dat er nog meer gekke dingen gaan gebeuren. Kijk, door deze livestream krijg ik allemaal extra ideeën dus jullie kunnen sowieso dingen van me verwachten. Uiteindelijk hoef je niet meer naar RTL Late Night om je zegje te doen. Die plek wil ik zijn.” Thank God, want niemand wilt eigenlijk nog kijken naar Twan Huys.