Schermafbeelding 2017-11-20 om 14.50.20

De Kaf x SMIB expo heeft nieuwe kunstenaars toegevoegd

Sinds afgelopen vrijdag zijn er twee nieuwe kunstenaars te zien in de de Kaf x SMIB expo. Het gaat om Locks the Painter en Koopa, wie twee nieuwe etages zullen vullen.

Eerder al kon je met de speciale SMIB sleutelhanger toegang krijgen tot de SMIB WORLDWIDE EXPOSE-tentoonstelling waarin onder andere een muurschildering van het gezicht van SUMIBU, Terrence te zien was. De aankomende zes weken wordt de tentoonstelling constant aangevuld met nieuwe kunstwerken.

Locks the Painter (Bas Steens) is student Illustratie en Animatie. Hij had altijd al een passie voor tekenen en maakte zijn eigen strips over zijn zelfbedachte held Tigery. Deze twee genres zie je nog steeds terug in zijn werk. Hij maakt schilderijen, animaties, ‘murals’, kleding en illustraties. Inspiratie haalt hij uit urban/hiphopcultuur en graffiti artiesten zoals Keith Haring. Zijn etage in Kaf heeft hij omgetoverd tot één groot kunstwerk waarin al zijn soorten werk te zien is. Alles in de zaal is gecreëerd door hem, zelfs de muren waarop de kunst hangt.

Lock the Painter

Koop (Suzanne Koopstra) is student film. Ze maakt poppetjes van klei die types uit het dagelijks leven uitbeelden. Dit combineert ze met met het experimenteren met film. Ook heeft ze haar eigen denkbeeldig utopisch eiland: KOOPA ISLAND. Ze wil met haar kunst subtiele kritiek geven over de blik op rebelse jongeren. Ze heeft haar ruimte in Kaf gevuld met een miniatuur versie van KOOPA ISLAND. Ook zijn er beats te horen van GRGY en speciale Koopa Island cocktails te drinken.

Koopa

Op 1 december is het laatste onthullingsmoment, waar een nieuwe verdieping met kunst te zien zal zijn. De expositie kun je nog tot en met 15 december checken. Als je eenmaal een SMIB sleutelhanger hebt, kom je altijd binnen.