Schermafbeelding 2019-02-04 om 10.05.01

De man achter het bekende Instagram-ei meldt zich

Vorige maand werd het record van de meeste likes op een Instagram post verbroken door een ei, in plaats van Kylie Jenner. Het ei haalde meer dan 52 miljoen likes, wat 30 miljoen meer was dan die van Kylie. Nu is eindelijk bekendgemaakt wie deze actie is begonnen en waarom.

De man achter het @world_record_egg zit blijkt Chris Godfrey te zijn, een 29-jarige, Engelse man uit de reclamewereld. Hij wilde testte of zoiets randoms als een ei zou werken om het record te verbreken. In The New York Times vertelt hij dat hij meerdere aanvragen heeft gekregen om samen te werken en het ei in commercials te gebruiken, maar hij ging maar met één akkoord. Hij wil namelijk met deze actie meer aandacht genereren voor psychische gezondheid.

Tijdens de Super Bowl uitzending op TV verscheen het reclamespotje. Je ziet een ei die een zware tijd achter de rug heeft gehad en last heeft van de druk van social media: “I’m the world_record_egg (you may have heard of me). Recently I’ve started to crack. The pressure of social media is getting to me. If you’re struggling too, talk to someone,
We got this.”

Daarna verscheen er een linkje naar de website van Mental Health America. Check de video hieronder.