Schermafbeelding 2017-04-21 om 14.30.10

De meeste vegetariërs en veganisten kunnen het niet laten om weer vlees te gaan eten

Voor het eerst in jaren is de vleesconsumptie in de V.S. gedaald. Mensen zijn minder vlees gaan eten, maar totaal opgeven? Dat lijkt niet helemaal te lukken. Steeds minder mensen houden vast aan de keus om vegetarisch/veganistisch te zijn.

De Humane Research Council heeft in een poging om animal-free diets onder de aandacht te brengen een onderzoek gedaan. Wat bleek? De consument vragen minder vlees te eten is effectiever dan vragen helemaal te stoppen met vlees eten. Dat hadden wij ze ook wel kunnen vertellen.

Wat ook uit het onderzoek naar voren kwam, is hoeveel vegetariërs vegetarisch blijven – en dat zijn er niet veel. Maar 1 op de 5 vegetariërs en veganisten blijven hetzelfde diervriendelijke dieet volgen. Zo’n 84% kan het niet weerhouden om toch vlees en/of dierlijke producten te eten.

Waarom? De grootste reden voor mensen om weer vlees te consumeren heeft te maken met relaties. De een eet wel vlees, de ander niet. Nou verzin dan maar wat je samen gaat eten in de avond. Daarnaast spelen ook het krijgen van kinderen een rol, omdat sommige kinderen bijvoorbeeld een soya-allergie hebben; dan wordt vegetariër zijn wel érg duur.