fenty-puma-rihanna-ss18-2-02

De nieuwe FENTY collectie bevestigt wederom dat Rihanna de absolute koningin is

Rihanna is al jarenlang steady bezig met haar wereldovername. Los van de muziekwereld, die ze absoluut domineert, is ze ook steeds vaker in andere vakgebieden terug te vinden. Zo is zij sinds 2014 één van de gezichten van PUMA en werd zij de creative director van haar eigen FENTY lijn. Om dit een goede zet van de Duitse modegigant te noemen zou een understatement zijn – Rihanna leidde een nieuwe wave van PUMA in waarbij meerdere gezichten centraal stonden. Het stralende middelpunt? Rihanna, uiteraard.

Sinds de komst van Rihanna zijn de verkoopcijfers van PUMA door het dak gegaan. Ook was het voor PUMA duidelijk dat er meer focus gelegd moest worden op een vrouwelijke doelgroep. Dit is grotendeels te danken aan RiRi.

Rihanna startte haar carrière als creative director bij PUMA met haar eerste collectie, waarvan de iconische Creeper onderdeel was. De eerste editie van de Creeper was direct een succes. Mensen stonden uren in de rij en de schoen was binnen no-time uitverkocht. Dit gebeurde nog nooit voor een vrouwen-sneaker. De volgende twee jaren pakte Rihanna door met de Creepers en kwamen er verschillende colorways uit. Ook introduceerde ze de FENTY Trainer Mid in verschillende stijlen.

Begin 2016 was het dan eindelijk tijd voor de eerste volledige collectie van de zangeres. De collectie werd voor het eerst gepresenteerd op New York Fashion Week en RiRi werd overspoeld met complimenten. Het succes was zo groot dat Rihanna later dat jaar (2016) alweer haar tweede collectie aankondigde, dat met evenveel liefde werd ontvangen. Rihanna maakte van FENTY dus direct een force to be reckoned with.

fenty-puma-rihanna-ss18-2-01

Anno 2018 stoomt Rihanna vrolijk door. De FENTY PUMA by Rihanna Spring/Summer 2018 probeert twee compleet verschillende werelden met elkaar te mengen. De collectie haalt haar inspiratie uit beachwear en extreme sports. Een combinatie die je niet snel bij elkaar zou verwachten, maar ontzettend goed blijkt te werken.

De collectie wordt gekenmerkt aan haar oversized-silhouettes gemixt met strakke zwemkleding. Zo zien we gender neutrale track suits, geveterde leggings die een duidelijke surf vibe hebben, longsleeve graphic tees, oversized hoodies en booty shorts. Verder bevat de collectie ook de accessoires in de vorm van een heuptas, een rugtas en sieraden.

Om de collectie compleet te maken is er ook een nieuwe versie van Rihanna’s bekende Creeper. Dit keer heeft de Creeper een neoprene uiterlijk. Daarnaast is de bekende sandaal/slipper ook weer terug. Tot slot zien we ook hoge hakken met bungee touwtjes die alles bij elkaar houden.

De collectie is vanaf vandaag beschikbaar, o.a. via de Bijenkorf.

fenty-puma-rihanna-ss18-2-03 fenty-puma-rihanna-ss18-2-04

fenty-puma-rihanna-ss18-2-05 fenty-puma-rihanna-ss18-2-07 fenty-puma-rihanna-ss18-2-08 fenty-puma-rihanna-ss18-2-10 fenty-puma-rihanna-ss18-2-11 fenty-puma-rihanna-ss18-2-13