Schermafbeelding 2016-12-23 om 15.28.03

De ‘one-night stand’ is verleden tijd, half-night stands zijn nu dat hele ding

De nieuwste trend op het gebied van seks is de half-night stand. Steeds meer chicks vertrekken nadat het klusje is geklaard. Want waarom zou je blijven als je de ongemakkelijke situaties juist wil vermijden?

“Wat heb je aan overnachten als je alleen seks wilt”, zegt sekstherapeute Celeste Hirschman tegen The Huffington Post. Dat is een hele goede vraag en die wordt blijkbaar door veel vrouwen gesteld. Er zitten zoveel voordelen aan naar huis gaan. Je ligt uiteindelijk toch in je eigen bed, schoon ondergoed én geen ongemakkelijke gesprekken.

Het zou gaan om de groep ‘millennials’ die de ‘morning after’ overslaan, aldus onderzoeksbureau Motivaction. “Ik vertrek zo nu en dan ook na de daad zonder spijt. We leven in een ‘swipe’ cultuur. Het is makkelijk om contact te leggen, maar ook om verder te gaan naar het volgende honk”, zei de 26-jarige schrijver tegen The Huffington Post.

“Volgens mij is deze ontwikkeling ontstaan uit het feit dat sekscontacten steeds makkelijker te regelen zijn. Via seks chats, Tinder, Grindr, Scissr enzovoort. Je kunt bij wijze van spreken binnen vijf minuten een seks-date regelen. Het gaat dan puur om de spanning en de lust en niet om een serieuze relatie aan te gaan”, aldus Henriëtte Schoones van Praktijk voor seksuologie en relatietherapie.

“Als je meer verwachtingen hebt dan alleen seks dan moet je niet aan een half-night stand beginnen”, waarschuwt Schoones. “Dus als je op zoek bent naar een relatie of als seks meer betekent voor je dan alleen maar spanning en lust dan zal je ernstig teleurgesteld raken”

Bron: AD.nl