colin

De oprichter van Vine is overleden

Colin Kroll is vanochtend dood gevonden in zijn appartement in Manhattan. De 34 jaar oude New Yorker is medeverantwoordelijk voor de succesvolle apps Vine en HQ Trivia.

In 2012 richtte Kroll de video app Vine op. Toen het bedrijf achter de grappige 6 seconde filmpjes 2 jaar later door Twitter werd overgenomen werd Kroll ontslagen. Dit komt omdat hij binnen het bedrijf van Twitter bekend stond om zijn agressieve houding tegenover personeel en seksistische gedrag naar vrouwen. In 2017 kwam hij met HQ Trivia, een populaire quiz-app. Afgelopen maart zou hij CEO worden van het bedrijf, maar lukte dit niet omdat hij volgens de hoge raad ongepast gedrag vertoonde. Kroll bleef wel in het bedrijf werken maar kon het succes van 2017 van HQ Trivia niet herhalen in 2018. De werkdruk werd hem te veel en zorgde ervoor dat hij aan de drugs ging, dat helaas een einde aan zijn leven maakte.

De vader van Colin Kroll was al bang voor de hoge stress en zag zijn zoon als iemand die met te veel dingen bezig was. Kroll werd in zijn appartement dood aangetroffen met drugs om zich heen.