betaald parkeren

De parkeer tarieven gaan vanaf April flink omhoog in Amsterdam

Het Amsterdamse stadsbestuur verhoogt de parkeertarieven met de hoop dat mensen minder de auto pakken. Deze regeling geldt niet alleen in het centrum, ook in veel stadsdelen gaat het parkeertarief fors omhoog. In sommige buurten stijgen de prijzen zelfs met 100% en wordt er een record bereikt van 7,50 euro per uur.

7,50 per uur…? Dat is duurder dan een goeie kapsalon met drinken.. menu bij de mac… of drankje in de club.

De verhoging van de tarieven zullen per april 2019 in gaan en dit moet een bedrag van 33 miljoen opleveren. Mensen moeten door deze actie worden gestimuleerd om eerder voor het openbaar vervoer of de fiets te kiezen dan een auto.

De stevigste verhogingen zijn te zien in De Pijp, rond de Zuidas en in een aantal wijken in West zoals de Bellamybuurt en de Staatsliedenbuurt. Bezoekers zullen hier voortaan 6 euro per uur betalen, terwijl dat voorheen 3 á 4 euro was. De Dapperbuurt en de Diamantbuurt stijgen de prijzen soms met wel 100 procent. In de Indische Buurt gaat het om een stijging van 75 tot 85 procent.

Mocht je in Noord of Zuidoost wonen/werken, dan heb je geluk. Deze buurten worden niet getroffen door de tariefsverhogingen, omdat de parkeerdruk daar lager is.

1 uur parkeren in het centrum van:
Londen €7,62
Amsterdam €7,50
Kopenhagen €4,69
Parijs €4,00
Rotterdam €4,00
Berlijn €3,00