pexels-photo-251287

De sleutel tot eigen vermogen ligt op meerdere plekken

Het zal je vast niet ontgaan zijn – Cryptofever is volledig uitgebarsten. Iedereen en zijn moeder/vader/buurbrouw/hond lijken bezeten te zijn van de digitale valuta. Eerlijk is eerlijk, het is ook een goede (doch zeer risicovolle) manier om eigen vermogen op te bouwen. Maar laat het je niet aanpraten dat het de énige manier is. Dit is hoe millennials eigen vermogen kunnen opbouwen. Spoiler: de huizenmarkt zit er niet tussen.

Crypto Currencies
We vallen maar meteen met de deur in huis – Crypto Currencies. Bitcoin, Ethereum, NEO – een paar van de munten die je waarschijnlijk wel eens hebt horen vallen. Maar wat doen ze precies? Kort antwoord: het zijn encrypted ‘currencies’ die de rollen die traditioneel uitgevoerd worden door centrale banken vervangen. Dit doen ze door een nieuwe technologie, blockchain, toe te passen. Dit maakt de geldstromen inzichtelijk voor iedereen, niet alleen voor banken en regeringen.

Omdat Crypto nog een nieuwe markt is, waar relatief gezien (als in: vergeleken met de 7 miljard mensen op de aarde) weinig mensen interactie mee hebben, betekent het dat de winstpercentages ongekend hoog kunnen zijn. Echter betekent een hoge kans op winst, ook een hoge kans op verlies. Doe daarom al-tijd extensief research voordat je ergens in stapt en neemt uitgebreide beveiligingsmaatregelen. Crypto Currencies zijn het wilde westen, waar niemand voor je klaarstaat als je gehackt wordt, je handmatig zelf een getal invult of je toegangscode/private key kwijtraakt.

Aandelen
Een ietwat traditionele manier van vermogen opbouwen. Je ziet misschien The Wolf of Wallstreet voor je, maar die gekte zal het waarschijnlijk niet worden. Het is een toffe manier om te investeren in bedrijven waar jij een toekomst in ziet. Wat inspiratie nodig? Hier zie je wat voor winst je had gepakt als je enkele jaren geleden in o.a. Netflix en Apple had geinvesteerd
Let wel: ook dit is niet zonder risico’s en vereist meerdere stappen die je moet ondernemen voordat je daadwerkelijk kan investeren. Stappen die wellicht voor hoofdpijn kunnen zorgen.

Peaks
Gelukkig is daar ook Peaks – een app die beleggen makkelijker maakt. Het idee is simpel: jij kiest wat je risicoprofiel is en vervolgens link jij je bankrekening aan de app. Peaks belegt vervolgens met je wisselgeld automatisch in het profiel wat jij gekozen hebt. Zie het zo: jij koopt een koffie van 2,70, Peaks ‘stort’ vervolgens automatisch 30 cent in je profiel.

Het geld kan je ten alle tijden uitcashen en via de app heb je inzage in hoe je investeringen het doen. Misschien wel de ideale manier van slim vermogen op bouwen, zonder zelf extreem veel moeite te moeten doen. Benieuwd? Meer informatie vind je hier. Om alle BALLINNN’ lezers een beetje op weg te helpen hebben we ervoor gezorgd dat je een tegoed van €5 krijgt met de code BALLINNN. Gebruik de code binnen 48 uur nadat je een Peaks account hebt aangemaakt! De actie loopt tot 8-3-2018.

Wat je ook kiest, zelf je research doen en je inlezen is altijd key.