IMG_5499

De stijl van Rachel Green

De Stijl Van is een nieuwe rubriek van BALLINNN’ waarbij we dieper ingaan op de stijl van bekende – en minder bekende – gezichten. In navolging van Tirino Yspol is nu Rachel Green aan de beurt.

NAAM: Rachel Green 
WOONPLAATS:
Amsterdam, Nederland
WERK: 
DJ/producer
DRAAGT: 
Vans, New Balance, FOX Motorsports en Weekday
FOTOGRAAF:
Sybren Tieleman

Rachel Green is inmiddels een begrip in de Amsterdamse uitgaansscene. Met haar uiteenlopende repertoire van trap tot UK garage en van grime tot hiphop sloopt ze menig feestje in de hoofdstad. Daarnaast heeft ze zich geleidelijk ontwikkeld tot een eigenzinnig stijlicoon, die hoog op ons verlanglijstje van deze rubriek stond.

IMG_5518

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Comfortabel. 100%.

Oké, duidelijk. En hoe komt dat denk je?
Ik denk dat ik mij altijd het fijnst voel in kleren waarin ik makkelijk kan bewegen. Tijdens het draaien in de club is dat fijn bijvoorbeeld. Ik ben niet per se iemand die er veel over nadenkt, het moet gewoon comfortabel zitten. Vaak is het ook zwart, simpel en ja.. comfortabel dus.

Is dat altijd al zo geweest?
Ja, ik had altijd wel mijn eigen mening over kleding. Het grappige is dat ik laatst een foto zag van mij als kind van een jaar of 7 met een heel lang wit t-shirt aan met een pet achterstevoren, spijkerbroek aan en van die old school Nikes aan. En dat heb ik nog steeds, het liefst datzelfde outfit, dat ben ik helemaal. Bijna op al mijn jeugdfoto’s heb ik wel jongenskleren aan en dat vind ik nog steeds het fijnst om te dragen.

IMG_5513

Je wordt gesponsord door Fresh Cotton, zijn er nog andere plekken waar je kleren vandaan haalt?
Ik vind de Weekday een hele chille winkel. En Hartbitten, een toffe Skate winkel in Almere, trouwens ook. Maar uiteindelijk is mijn stijl een samenvoeging van Fresh Cotton en Weekday.

Wat zou je nooit aantrekken?
Hakken. Daar kan ik gewoon niet op lopen, niks voor mij.

Welke outfits vind jij moeilijk te begrijpen?
Als iemand zich daarin chill voelt en ook die uitstraling geeft, vind ik dat altijd wel leuk. Mensen moeten aantrekken wat ze fijn vinden, en je merkt ook wel dat dat steeds meer gebeurt. Net zoals dat kleding steeds meer unisex wordt, en dat vrouwen steeds makkelijker mannen kleren dragen en daar ontzettend mee staan te shinen. Dat vind ik heel tof om te zien.

IMG_5506

Heb je een inspiratiebron?
De sportwereld is een inspiratiebron voor me, denk ik. Je zou het niet verwachten maar ik heb de sportopleiding gedaan – ik heb er overigens nooit iets mee gedaan. Ik ben daarna gelijk gaan reizen. Maar om terug te komen op je vraag: mijn stijl is lichtjes gebaseerd op het sportwereldje. In de winter loop ik het liefst in mijn snowboard-outfit rond. Super warm. Qua fashion zit ik denk ik ook wel in die extreme hoek van surfen, skaten en snowboarden. Lekker comfortabel.

Outfit

Schoenen: Vans
Sokken: New Balance
T-shirt: FOX Motorsports
Broek: Weekday