https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F442953%2F78c7cab4-38d1-43f3-8ee6-b8e677916865

De Tamagotchi is teruggekeerd

Dit is misschien wel het meest nostalgische nieuws van het jaar – de Tamagotchi is terug. Ja, de OG Tamagotchi – geen iPhone app. Écht het welbekende eitje van vroeger. Uitgever Bandai heeft aangekondigd dat de Tamagotchi in oktober nog in Europa zal worden uitgerold.

Voor iedereen die na de jaren 90 is geboren, zal de naam Tamagotchi misschien geen belletjes doen rinkelen. De Tamagotchi was een klein, elektronisch speeltje, waarbij het doel was om een virtueel huisdier te verzorgen. Hoewel het eivormige speelgoed maar drie knoppen had, waren er toch genoeg opties om je huisdier te verzorgen. Je kon je Tamagotchi uiteraard voeden en ermee spelen, maar hij had soms bijvoorbeeld ook medicijnen of straf nodig.

De eitjes zorgden voor een ongekende hype, die speeltuinen en basisscholen wereldwijd in hun greep hadden. Nu, 20 jaar na de oorspronkelijke Tamagotchi, keert hij dus terug. Een stuk kleiner, maar met dezelfde gameplay.

Zoals gezegd is de voorbestelling van de nieuwe Tamagotchi dinsdag begonnen en wordt hij waarschijnlijk nog in oktober uitgerold in Europa. Om een exemplaar te bemachtigen moet je vijftien dollar, omgerekend iets minder dan 13 euro, betalen. De voorraad is beperkt, dus vermoedelijk moet je er snel bij zijn als je er eentje wilt hebben.