18AW_SP_Thunder_Desert_WNS_2986

De Thunder Desert womens van PUMA zijn vandaag uitgekomen

Als er één type sneaker de afgelopen maanden headlines pakte, dan was het de chunky sneaker wel. Elke brand lijkt ze te maken, elk persoon met een Instagram account lijkt ze te dragen. Maar waar begon deze hype?

Veel mensen zullen denken dat het van designers vandaan komt – een Raf Simons of een Balenciaga, bijvoorbeeld. Experts halen de in 2012 uitgebrachte Raf Simons Ozweego aan als eerste chunky sneaker – maar in feite was het PUMA die met de eerste dad/chunky/dad sneaker kwam.

Wanneer? In 2005 al. Toen bracht het Duitse merk samen met de legendarische designer Alexander McQueen een exclusieve samenwerking op de markt. De modeontwerper ontwierp een volledige collectie van kleding – inclusief, uiteraard, schoenen. De PUMA x McQ Tech Runner Low was in feiten een van de eerste chunky sneakers. De schoen was toen der tijd de eerste sneaker die sport met een extravagante style combineerden.

Unknown-11_1024x1024

Deze schoen is recentelijk door Puma gebruikt als inspiratie voor een nieuwe chunky sneaker – de Thunder. De PUMA Thunder borduurt verder op de visie van Alexander McQueen in 2005, namelijk sport en comfort combineren met een extravagante en gedurfde saus

18AW_SP_Thunder_Desert_WNS_2958

18AW_SP_Thunder_Desert_WNS_2660

Ondanks de vele kleuren en chunkiness blijft de schoen zijn sportieve look behouden. Ook zijn er natuurlijk de nodige technieken toegepast om de schoen lekker te laten lopen en atletisch te houden. Zo heeft de schoen extra structuur dankzij het TPU systeem en zijn er premium materialen gebruikt zoals nubuck en premium mesh om de schoen licht en stevig te maken.

De nieuwste variant van de PUMA Thunder, de Thunder Desert, is in beide colorways te verkrijgen bij alle PUMA winkels en bekende retailers. De mannen moeten nog even wachten tot ze de zwarte en witte versie kunnen kopen – deze komt 9 augustus uit.

18AW_SP_Thunder_Desert_WNS_2986

18AW_SP_Thunder_Desert_MNS_2297

18AW_SP_Thunder_Desert_MNS_2290