uploads%2Fcard%2Fimage%2F953479%2Fd16aceea-4901-400b-bfa4-de01254059a1.jpg%2F950x534__filters%3Aquality%2890%29

De UFC opent zijn archief en zet iconische gevechten op YouTube

In Amerika is het vorige week Memorial Day geweest en de UFC heeft daar slim op ingespeeld door jarenoude gevechten eindelijk te publiceren op YouTube. De tijden waar er nog geen ‘gehypede’ gevechten waren zoals McGregor tegen Khabib en de tijdens waar er zelfs nog nauwelijks regels waren. Neem een kijkje naar het ontstaan van het op dit moment misschien de populairste vechtsport.

UFC 1

Vechten zonder enige vorm van bescherming of handschoenen. Vechten toen mensen (waaronder de scheidsrechter) het begrip ‘uittikken’ nog niet zo goed begrepen. Royce Gracie liet vanaf het eerste UFC event zien dat elegantie soms beter werkt dan brute kracht en hij inspireerde mensen tot de dag van vandaag om gebruik te maken van Braziliaanse Jiu Jitsu, een element van het vechten die veel gebruikt wordt in MMA.

UFC 5: Royce Gracie vs Ken Shamrock

Gracie tegen Shamrock was de grote headliner van het vijfde UFC event. Ze hadden beiden al tegen elkaar gevochten en dit zou een spectaculaire revanche worden – alleen werd het voor veel mensen te saai om naar te kijken omdat ze een halfuur op de grond lagen. Dit inspireerde de UFC om regels in te brengen die een gevecht leuk houden om naar te kijken.

UFC 47: Chuck Lidell vs Tito Ortiz

Tegenwoordig moet je als UFC-vechter meer zijn dan alleen een vechter. Je moet mensen entertainen – een superster zijn. Chuck Lidell was de eerste officiële “superster” en heeft naast covershoots ook appearances in films. Hij heeft het pad gemaakt voor supersterren als McGregor en Ronda Rousey.

Voor meer iconische UFC gevechten kan je kijken op het officiële UFC-YouTube-kanaal.