action-athlete-barbell-841130

DE ULTIMATE GUIDE OM ALSNOG TE WERKEN AAN JE ZOMERLICHAAM

De zomer is al een aantal weken begonnen en dat betekend dat velen van ons weer hetzelfde gevoel hebben van: mijn lichaam is eigenlijk niet echt ready voor dit. Net als voorgaande jaren kon je, mits je eerder was begonnen, toch wat nicer in je zwemkleding stappen als je de gym zou hitten. Maarja, we zijn ook geblessed met veel harde Netflix series en festivals dit jaar wat het moeilijker maakte om te gaan trainen. Wat is de juiste aanpak om hier verandering in te brengen? We gingen in gesprek Alexander Tounkara, een wide receiver bij de Berlin Rebels, die elke zaterdag naar Duitsland vliegt voor een wedstrijd, maar woont en werkt in Amsterdam.

Image-1

Toen ik naar Amsterdam kwam, ging ik gelijk checken voor de beste gym in de buurt. Ik heb een kantoorbaan op de Zuidas maar moet mijn trainingen serieus nemen omdat ik daarnaast ook nog in de selectie van de Berlin Rebels zit. Na bezoeken aan wat gyms in de buurt, kwam ik toch uit bij Clubsportive. Ze hebben een mooi zwembad, een running track binnen, de kwaliteit van de gym en staff is erg hoog en je kan hier gek doen zonder dat je raar aangekeken word. Het hebben van een dope omgeving om te trainen is voor mij al een grote push om mijn trainingen leuker te maken.
Daarnaast is muziek heel belangrijk. Ik ga de laatste tijd heel goed op de nieuwe tape van Skepta. Persoonlijk ben ik iemand die met oortjes in traint, maar wat ik bij Clubsportive echt dope vind is dat ze af en toe gewoon een DJ in de gym hebben. En als dat niet zo het geval is dan draaien ze, in tegenstelling tot veel gyms die met hele spacey techno komen, voornamelijk hiphop.


Het is ook key om doelen voor jezelf te zetten. Vaak kijkt men alleen naar het bereiken van fysieke veranderingen, maar misschien belangrijker is het zetten van doelen in je training. Probeer elke sessie ietsjes harder en beter je training uit te voeren en hou dat ook bij. Je gaat echt merken dat je daar zo veel voldoening uit haalt; de fysieke veranderingen volgen dan vanzelf wel.

Als laatste, bouw rustig op en hou het kort. Als je al gelijk met het idee naar de gym gaat dat je daar een twee uur bezig bent met jezelf te slopen, is dat aan het begin misschien best afschrikkend. Dus nogmaals, bouw het rustig op en zet doelen voor de volgende training.
Op maandag train ik mijn bovenlichaam en op dinsdag mijn onderlichaam. Vervolgens heb ik op woensdag een relatief rustige training waar ik gebruik maak van het zwembad. Daarna herhaal ik op donderdag en vrijdag weer mijn boven- en onderlichaam training. Weekenden hou ik dan, met uitzondering van mijn wedstrijden, vrij.

Benieuwd hoe zo’n workout eruit ziet? Check de video hieronder:

Denk je dat je zomerlichaam nog te redden valt? Vraag een dagpas aan bij Clubsportive.