spraying a can of deodorant on a black background

Dit waren de vijf AXE Deodorant geboden van de middelbare school

Weinig dingen waren op de middelbare school zo heilig als AXE Deo. Let’s face it – als je vroeger op de middelbare school iets anders gebruikte om je oksels mee op te frissen, dan was je niet gaande. De kleedkamer veranderde tijdens brugklasuren in een sauna – eentje waar geen stoom, maar deo in het rond werd geblazen. AXE was de soundtrack in geurvariant van de middelbare school. Zo’n staple, dat we de vijf heilige AXE commandments op een rijtje hebben gezegd. Je weet wel, om door te geven aan de volgende generatie.

1. Vergeet uw naaste zijn deo, deel dan de uwe

In de wereld van geur win je alleen als iedereen wint. Iedereen heeft er baat bij als iedereen lekker ruikt. Je busje wegstoppen als iemand erom vroeg is not-done – er geldt alleen een uitzondering voor rollers. Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, denk aan je karma.

2. Bekeer uw zonden niet met biechten, maar met AXE

Het benutten van tussenuur veranderde forever met de komst van AXE. Vrijwel elke brugklasser had en pertinente lucht van energyblikjes en frikandelbroodjes om zich heen hangen. In tegenstelling tot de combinaties van AXE, is dat een combinatie die je liever niet ruikt. Net tussenuur gehad en crush in de buurt? Out comes the AXE.

3. Overdaad is weldaad

Een klein beetje AXE is genoeg om het zweet tegen te houden – maar wie wilt er nou een klein beetje? Zeker gespoten in de kleedkamer, waar verschillende klassieke AXE varianten zich effortlessly met elkaar mengen was het feest. De verse geur van de jungle dat zich de middelbare school noemt gemixt met tomeloos optimisme was een match made in heaven.

4. AXE is universeel en multi-inzetbaar

Een middelbare scholier heeft vaak geen fancy-parfum budget. Een middelbare scholier heeft vaak wel een AXE budget. En laten we eerlijk zijn, voor een schoolfeest is een half busje Axe echt meer dan genoeg om je crush te vragen om te schuivelen.

5. Combineren staat gelijk aan winnen

Combineren is key. Door niet alleen voor de deo, maar ook de douchegel te gaan creëer je een full package. Het werkte eigenlijk net als kleding – een mismatch werd niet getolereerd. Laat deze maar aan AXE over – als het om geniale geurcombinaties gaat dan weten zij what to do. AXE heeft recentelijk nog de geuren van het bos gemixt met de geur van vers gespoten graffiti. Aparte combinatie, maar verrassend goed werkend.

Benieuwd naar meer? De nieuwe AXE Fresh Forest & Graffiti is vanaf nu verkrijgbaar. Op donderdag 21 februari t/m zaterdag 23 februari staat er op Hoog Catharijne, vlakbij Utrecht Centraal een speciale AXE Fresh Forest & Graffiti kas waar je hem kan uitproberen. Tijd om die oude tijden weer te herleven – maar dan met ietsjes meer mate.