Schermafbeelding 2018-09-19 om 15.58.26

De vijf tofste vintage winkels waar je nog nooit bent geweest

Vintage winkelen kan óf heel chill en goedkoop zijn, óf het valt heel erg tegen en je kan niks leuks vinden. Er is meestal geen tussenweg. Waarschijnlijk ken je de Episode, Marbles of Kiloshop wel, maar wij laten je vandaag kennis maken met een aantal toffe vintage winkels waar je nog nooit bent geweest. Misschien dat je hier wel slaagt.

L’ étoile de Saint Honoré

Schermafbeelding 2018-09-19 om 15.49.29

Op de Reestraat 24 vind je L’ étoile de Saint Honoré, een vintage winkel waar je de meest exclusieve designertassen kunt vinden voor een kleine prijs. Ga hier heen als je al lang een designertas op het oog hebt, maar deze eigenlijk niet kan betalen van je DUO.

Bij ons vintage

Schermafbeelding 2018-09-19 om 15.58.26Deze vintage winkel heeft twee vestigingen; een op de Nieuwezijds Voorburgwal en een in de 9 Straatjes op de Reestraat. Je kunt hier van alles vinden. Van goedkope 90’s oorbellen en mooie tassen tot aan retro sneakers en trainingspakken.

1953 Retro en Chic

Schermafbeelding 2018-09-19 om 14.45.52

Deze kleine winkel vind je in de Staalstraat en wordt gerund door moeder en dochter. De winkel is helemaal in Franse stijl en je kan er designertassen, sieraden, jurken en schoenen vinden. Hier moet je zijn als je iets voor een feestje zoekt.

Rumors Vintage

Dit is zo’n winkel waar je heel hebberig van wordt. Voor de herfst kan je hier terecht voor kasjmieren sweaters, Burberry jassen, corduroy broeken en baretjes. Deze winkel vind je op de Haarlemmerstraat.

Almost not done


Dit bericht bekijken op Instagram

ALYX – Classic jeans with keychain / instore now

Een bericht gedeeld door Almost Not Done (@almostnotdone) op

Oké, dit is misschien geen vintage winkel, maar wel een hele toffe conceptstore waar je exclusieve vintage items kan scoren. Denk aan merken zoals OFF-WHITE, Supreme en Raf Simons. De inrichting van de winkel zelf is ook al een bezoekje waard, je vind hem op Beulingstraat 21.