tuuterturk

De VVD is helemaal klaar met tüterende Turken

Je kent ‘m wel; de Toeterturk, veelal racend door de straten te bewonderen bij een overwinning van het almachtige Turkije, een bruiloft of andere gewichtige gelegenheid, terwijl de claxon met een indrukwekkend constant tempo wordt bevredigd. Met het Turkse referendum galmde hun aanwezigheid weer door de straten en de Rotterdamse VVD vindt dat dit maar eens afgelopen moet zijn – zij stellen dan ook dat alle toeteraars destijds een prent hadden moeten krijgen.

Raadslid Antoinette Laan heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college omdat ‘vooral in het gebied rondom de Westblaak geclaxxoneerd en verkeershindelijk gedrag werd vertoond’. De Partij denkt met de algemene plaatselijke verordening (apv) dan ook een geldig middel te hebben om deze situaties de kop in te drukken. Een onnodig toetertje zou ook nu al zo’n 90 euro aan boete moeten kosten. Op andere vormen van onnodig geluid in het verkeer staat een hogere boete van 370 euro – bijvoorbeeld bij het afspelen van te luide muziek.

Laan stelt dat onnodig claxonneren valt onder het veroorzaken van geluidsoverlast en dat mag niet volgens de apv, net als dubbel parkeren of onnodig met het voertuig stilstaan. De VVD wil daarom graag weten hoeveel boetes er zijn uitgedeeld. Daarnaast wil de partij ook antwoord op de vraag waarom mensen pas na elf uur in de avond op de bon werden geslingerd en niet eerder. Het lijkt er dus op dat de VVD de politie er op aanspreekt dat het te veel wegkijkt en de hier geldende regels niet goed handhaaft.

Dat hier nog niet het laatste woord over gezegd is mag wel duidelijk zijn – volgens toeterturk hoort “tüteren” gewoon bij het gevoel, de cultuur en trots van de Turk. Hier geeft hij uitleg:

Bron: Telegraaf