Schermafbeelding 2017-11-20 om 17.29.14

Demonstratie tegen zwarte pieten in Dokkum mag doorgaan

Voor de intocht van Sinterklaas in Dokkum gingen er veel dingen mis: Er waren bussen onderweg naar de intocht waarin demonstranten tegen zwarte piet in zaten. De snelweg werd toen compleet afgezet door pro-zwarte piet aanhangers, waardoor demonstranten tegen zwarte piet naar huis werden gestuurd. Dit terwijl zij gewoon toestemming hadden om te demonstreren, alles was al geregeld. Nu krijgen zij opnieuw toestemming om komende zaterdag alsnog te demonstreren in Dokkum.

Dit werd donderdag bekend gemaakt door een woordvoerder van de gemeente Dongeradeel, wat in Dokkum ligt. De aanvraag werd gedaan door ‘Stichting Nederland wordt Beter’, een organisatie die zich in zet voor een toekomst zonder racisme en uitsluiting.

De bijeenkomst zal plaatsvinden tussen 14:00 en 16:00 uur, op plein Acht Zaligheden te Strobbersteeg. De gemeente van Dokkum liet weten dat de het evenement zal bestaan uit muziek, toespraken en gedichten en bedoelt is om op te komen voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht. Dit laatste werd bij de intocht van Sinterklaas van de demonstranten tegen zwarte piet afgenomen.

De bussen naar Dokkum zullen dit keer begeleidt worden door de politie van vertrek tot aankomst, net zoals gebeurde op de terugweg van de bussen die afgelopen keer terug naar Amsterdam en Rotterdam werden gestuurd. Hopelijk wordt de boel dit keer niet gesaboteerd, en vindt er zaterdag een sterke manifestatie plaats.

BRON: Nu.nl