gekkeboekenahert

Deze 10 boeken gaan je helpen om later rijk te worden

85 procent van de rijken leest één of twee boeken per maand. En dan lezen ze geen fictie, comics of Facebook-post, maar voornamelijk educatieve en carrièregerelateerde boeken. Boeken die de geest stimuleren en hen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Misschien een goed idee om zelf dus ook eens een boek op te pakken. En nu je bovenstaande weet, raden wij je een aantal boeken aan die jou gaan helpen rijk te worden. Investeer in jezelf en lees een beetje.

1. De Rijkste Man van Babylon van George S Clason
Een boek uit 1920 dat nog niets aan relevantie heeft ingeboet. Veel succesvolle beleggers laten weten dat dit boek ze heeft geholpen hun financiële zaakjes op orde te krijgen. Het beschrijft een aantal simpele principes – geef niet meer uit dan er binnenkomt -, maar juist die kunnen cruciaal zijn.

2. Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki
Aangezien je op school nauwelijks leert over persoonlijke financiën en geldzaken, kun je het beter vanuit huis meekrijgen. Robert Kiyosaki beschrijft in dit boek wat rijke ouders hun kinderen leren op het gebied van geld. Financiële intelligentie op hoog niveau.

3. Think and Grow Rich van Napoleon Hill
Ondertitel: ‘dit boek kan een miljoen waard zijn’. Zegt genoeg toch? Het boek beschrijft eerder een mindset, een bepaalde manier van denken, dan trucjes en feitjes over geld en geld verdienen. Denk groot. En word rijk.

4. What All Kids (and adults too) Should Know About… Savings and Investing van Rob Pivnick
Je geld voor je laten werken; het klinkt als een utopie. Het is echter makkelijker dan je denkt. Zeker als je dit soort boeken van Rob Pivnick leest. In zijn boek geeft hij een hele simpele uitleg over de basics van het beleggen en sparen. Essentiële info voor iedereen die zich verder wil verdiepen in die wereld.

5. Money Guide 2016 van Jonathan Clements
Jonathan Clements was jarenlang de ‘personal finance columnist’ voor The Wall Street Journal en mag dus wel expert genoemd worden op het gebied van persoonlijke financiën. Eens per jaar brengt hij een vernieuwde versie uit van zijn ‘money guide’ waarin hij de laatste info over de financiële wereld bundelt. Nadeel van het boek is dat het zich helemaal op de Amerikaanse markt richt.

6. The Millionaire Next Door van Thomas J Stanley
De auteur van het boek interviewde twintig jaar lang Amerikaanse huishoudens met meer dan een miljoen op de bank. Daardoor kon hij een aantal financiële regels opstellen die gevolgd worden door dit soort huishoudens. En daar kun jij misschien ook wel wat mee.

7. Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals van Thomas Corley
Thomas Corley bestudeerde vijf jaar het gedrag van zowel rijke als arme mensen en ontdekte patronen in het gedrag van beide groepen. Deze gewoonten zijn niet per se bijzonder en dus kun jij ze jezelf ook aanleren. Leer die oude, nare gewoonten af en word rijk met je nieuwe gewoonten.

8. How Rich People Think van Steve Siebold
Nog een boek over de mindset van de rijken; het vergelijkt de gedachten, gewoonten en filosofie wat betreft geld van de rijken met die van de middenklasse. Wat onderscheidt de rijke van de middenstander?

9. If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly van William Bernstein
Een onderwerp dat vaak onbeschreven blijft zijn wij – de millennials. William Bernstein doet dat wel. Bernstein beschrijft eerst dat jongeren vaak ernstig tekort schieten wat betreft financiële kennis. Daar komt zijn boek om de hoek kijken; het is gericht op de millennial en de kennis die voor die doelgroep relevant. Daarnaast is het om die reden een stuk minder droog geschreven dan veel andere boeken over geld.

10. Unshakeable: Your Financial Freedom Playbook van Tony Robbins
Tony Robbins is één van de bekendste gezichten in de financieel advies wereld. Hij heeft talloze boeken uitgebracht, maar die van dit jaar is één van zijn interessantste tot nu toe. In ‘Unshakeable: Your Financial Freedom Playbook’ spreekt Robbins met vijftig van de grootste financiële genieën en maakt hun visie duidelijk in taal die iedereen begrijpt.

Hoewel de boeken allemaal de moeite van het lezen waard zijn, kun je het beleggen tegenwoordig ook heel makkelijk uitbesteden. Aan iets als een app bijvoorbeeld. Peaks is hiervan een mooi voorbeeld. Deze app laat jou geld sparen en beleggen terwijl je geld uitgeeft. Klinkt tegen-intuïtief, toch is het zo. Benieuwd naar hoe dat werkt? Je vind hun website hier.