BT

Deze 11 spelletjes speelden we vroeger allemaal op het internet

Het tijdperk van Xbox’en, Playstations en Wii’s luidde het failliet in van een ander tijdperk: namelijk de jaren dat we dag en (stiekem) nacht op pinguïns sloegen, pizza’s bezorgden en op bubbeltjes schoten. Of in chatboxen gingen raden wat de ander op commando had getekend. Als we uitgespeeld waren buiten, en van onze ouders een half uurtje mochten internetten (waar aanvankelijk de meeste tijd verloren ging aan het inbellen ervan), dan surfden we meteen naar Spele.nl of Miniclip.com. Tenminste, als we niet aan het MSN’en, Habbohotellen of Runescapen waren. Maar welke spelletjes speelden we nou het vaakst op die gamesites?

Hieronder geven een selectie van elf spelletjes weer. En als je nog moet leren voor je tentamens of je je nog moet voorbereiden voor een vergadering, klik dan beter weg. Je bent gegarandeerd je avond kwijt aan deze nostalgie.

1. Bubble Trouble

BT

We horen vaak dat overmatig drankgebruik, twee sigarettenpakjes per dag of werkstress fataal voor je lichaam kunnen zijn. Vergeet dat maar: één potje Bubble Trouble is drie keer zo levensbedreigend als al het voorgaande samen. Vooral als je multiplayer-partner er he-le-maal niets van kan. Loser.

2. Tetris

tetris

En maar blijven hopen op die lange oranje balken, die al je gaten altijd konden opvullen. En zelfmoordneigingen als je drie van die groene zigzagjes achter elkaar kreeg – welke verknipte mind heeft die ooit ontworpen?

3. Swords & Sandals

ss

Waarom speelden we dit eigenlijk zo veel? Alleen maar omdat ‘ie bovenaan bij ‘Populair’ stond. Onbegrijpelijk.

4. Spongebob: Hamburgers Bakken

spongebob

Luister, Patrick is absoluut één van onze favoriete tekenfiguren aller tijden. En we hebben ook nog nooit iemand dood gewenst. Behalve als die gozer weer eens al je ingrediënten in z’n mond stopte. Klootzak.

5. Draw Something

draw-something-pokemon

En we konden er he-le-maal niks. Behalve dan die achterkleinkinderen van Rembrandt en Van Gogh die zo nu en dan schijnbaar op die site zaten en de meest ONMOGELIJKE composities tekenden.

6. Tower Defense

tower defense

Zelfs de grootste OG’s van de school speelden dit. En terecht, het upgraden van je torens was een nog lekkerder gevoel dan klaarkomen (ook al hadden we trouwens  wel net die nachtprogrammering op SBS6 ontdekt..)

7. Pinguïns slaan

pinguin

Een van de succesvolste internetgames ooit was het zo ver mogelijk slaan van pinguïns door een sneeuwman met een knuppel. En we konden er niet meer mee stoppen. Vooral omdat we de records van onze klasgenoten wilden verbreken (die ze trouwens gewoon verzonnen, dat kan niet anders).

8. Stickman

stickman

Zo simpel, maar oh – wat was het verslavend. Sowieso heeft deze game het gemiddelde schoolrapportcijfer drastisch naar beneden gehaald.

9. Linerider

line rider

Als we Stickman nog niet simpel genoeg vonden, gingen we gewoon Linerider spelen. En lieten we ons sleetje/fietsje/truckje de allergekste loopings maken. Of doodsmakken.

10. Pizzabezorger

pk

De eerste échte 3d-game. Nou, ja – echte game.. het was meer een aaneenschakeling van bugs. En tussen die bugs door moest je bij je collega’s onder het viaduct langs.

11. Bubbles

bubbles

De moeder aller verslavingen: da-gen-lang categoriseerden we bubbeltjes op kleur. Maar tevergeefs – iedereen die zegt dat ‘ie dit spel heeft uitgespeeld, liegt.