netflix_3154059b

Deze 7 geheime features van Netflix moet je kennen

Netflix komt de laatste tijd met steeds meer eigen series en films en voegt er telkens een hoop nieuwe seizoenen aan toe. Maar je tijd op Netflix kan nog beter worden met deze geheime features die het gebruiken van Netflix makkelijker en leuker maken.

Verander de grootte van je ondertiteling

Je kunt de grootte van je ondertiteling aanpassen op je smartphone, computer of Playstation. Dit doe je op Netflix.com > account > weergave van ondertitels. Je kunt dan niet alleen de grootte van de letters aanpassen, maar ook de kleur en schaduwen. Handig voor wanneer je alleen op je mobiel kijkt en je grotere letters wilt, of juist kleinere letters als je het op een tv-scherm kijkt.

Verwijder films uit je kijkgeschiedenis

Misschien schaam je je voor de guilty pleasures van gisteravond en wil je dat niet iedereen ziet dat je dit gekeken hebt. Of je mocht van je vriendin nog niet verder kijken met ‘Stranger Things’ en moet dus verbergen dat je dit wel hebt gedaan: dan kun je naar je account > kijkactiviteit en hier titels verwijderen uit je kijkgeschiedenis.

Hacks voor je keyboard

Ook zijn er een aantal handige hacks die je kunt gebruiken wanneer je op je laptop series kijkt:

F = fill screen, ESC = exit full screen
Shift + linker pijltje = terugspoelen
Shift + rechter pijltje = vooruitspoelen

M = mute
Pijltje omhoog = volume omhoog
Pijltje naar beneden = volume naar beneden

Enter of spatiebalk = play/pause

Check of er stiekem iemand profiteert van je account

Verdenk je je ex ervan dat hij of zij nog steeds van jouw Netflix account profiteert, check dan bij kijkgeschiedenis de knop ‘recente toegang’ en hier zie je welke apparaten jouw account gebruiken.

Geheime Netflix codes

Als je alleen maar misdaadseries kijkt, zie je soms alleen nog maar aanbod van dit genre waardoor je een hoop andere vette films en series kan missen. Je kunt specifieke genres van Netflix bekijken via https://www.netflix.com/browse/genre/CODE. Je vult dan in plaats van CODE een getal in, en zo kom je bij verschillende genres.

Testdeelname aan nieuwe features

De aanpassingen en nieuwe features worden altijd eerst getest door een select groepje gebruikers. Als jij graag bij deze testpanel wil zitten, dan kun je de knop ‘testdeelname’ bij je account aanzetten.

Vraag titels aan

Als je jouw favoriete serie mist op Netflix, kun je deze gewoon aanvragen. Er zijn al een aantal series zoals ‘Friends’ op Netflix gekomen doordat ze vaak werden aangevraagd. Grijp dus je kans.

Bron: Froot