Header 2

Deze Amerikaanse artiesten gaan 2019 compleet overnemen

Ieder jaar is het weer de vraag: wie wordt de grootste nieuwkomer van het jaar? Sinds 2016 is er een grote stijgende lijn in het aantal rappers dat doorbreekt per jaar en ze worden ook steeds diverser. Door het grote aanbod van rappers is het soms moeilijk om allemaal bij te houden, maar gelukkig zijn wij er. Dit zijn alle rappers die je in de gaten moet houden.

Blueface

Een van de eerste artiesten die in ons opkomt is Blueface. Waarschijnlijk heb je zijn naam al voorbij zien komen in comments op YouTube of Instagram. Blueface snapt hoe het werkt anno 2019 en met zijn opvallende off-beat flow en niemand minder dan Birdman achter hem zien we hem serieuze hits droppen dit jaar. Het is een meme en een rapper tegelijk, iets wat we steeds vaker terugzien.

INSTAGRAM

REASON

Als jij uit hetzelfde kamp komt als Kendrick Lamar, Schoolboy Q, SZA en Jay Rock dan is het logisch dat je wordt gezien als next best. TDE’s nieuwste signee REASON focust zich meer op zijn muziek dan alles er omheen en zulke artiesten hebben we wat meer nodig, voor het balans. Met de juiste mensen om hem heen (wij denken dat het wel goed zit) kan hij zomaar evolueren in de volgende Kendrick.

INSTAGRAM

YNW Melly

Hij scoorde laatst zijn eerste gouden plaat, hij trad op tijdens het grote ‘Lil Uzi & Friends’ concert van een paar werken terug en belandde daarna in de gevangenis voor een oude case. YNW Melly is een van de grootste talenten en bijna alle grote new wave rappers in de scene hebben hem al erkend, van Young Thug tot Lil Uzi Vert. Hij is een beetje de Frank Ocean van de hood, met mooie zanglijnen die je doen denken aan een liefdeslied terwijl het eigenlijk een track is over iemand vermoorden.

INSTAGRAM

Roddy Ricch

Roddy Ricch heeft met ‘Die Young’ een van onze favoriete tracks van 2018 gedropt en heeft vervolgens op zijn project laten zien dat het geen one hit wonder is. De rapper uit Compton is gecosigned door o.a. Meek Mill en verscheen ook op zijn album. Zijn laatste samenwerking was ook gelijk een hele opmerkelijke, namelijk met EDM-producer Marshmellow. Ook hem zien we nog veel hits maken dit jaar.

INSTAGRAM

Melii

Als je gecosigned wordt door een van de grootste artiesten van deze planeet, dan zit je wel goed. De 20-jarige Melii kreeg in 2018 een co-sign van Rihanna, een deal met Interscope Records en was te horen op Meek Mill’s album. Ze is nu bezig met haar debuutproject en als we haar hints goed begrijpen, zal er een featuring van niemand minder dan Drake opstaan. We weten allemaal wat een Drake featuring kan doen voor een artiest.

INSTAGRAM

Lil Tjay

Het doet altijd een beetje pijn om een 17-jarige te zien die succesvoller is dan je volwassen zelf, maar Lil Tjay uit New York gaat alleen nog maar succesvoller worden. Hij maakte wat geluid door zijn leeftijd en de volwassen muziek die hij maakt, maar een echte hit bleef uit. Na het kijken van zijn No Jumper interview zagen we echter dat deze jongen vol met jeugdige passie en ambitie zit en we zien het hem ver schoppen in 2019.

INSTAGRAM