anime

Deze anime moet je echt checken

Voor wie met het bank-hang-seizoen even wat anders wilt dan  horror, Christmas carol’s  of Sci-Fi films; Opgelet! Want wij hebben voor jou 10 toffe anime series geselecteerd, die je meteen wilt kijken.

Allereerst wat is anime? Anime is de Japanse afkorting voor animēshon, leenwoord van het Engelse animation. Buiten Japan wordt dit woord gebruikt om Japanse tekenfilms en animatiefilms aan te duiden.

Veel mensen hebben wel eens anime gezien zonder dat door te hebben. Bijvoorbeeld de vroege animaties uit Japan zoals: Calimero of Alfred Jodocus Kwak. Dit zijn de vroege animaties uit Japan die nog maar weinig Japanse kenmerken vertonen.

De Japanse series werden sinds de 21e eeuw steeds populairder overseas. Misschien ben je zelf al een doorgewinterde anime kijker of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe series om te kijken. Wij hebben in ieder geval 10 bekende- en minder bekende series op een rijtje gezet:

Naruto
anime
Naruto is een Japanse animereeks geschreven en geïllustreerd door Masashi Kishimoto. Het vertelt het verhaal van Naruto Uzumaki, een jonge ninja die erkenning van zijn collega’s wil krijgen en ook droomt om de Hokage te worden, de leider van zijn dorp.

One piece
anime
One Piece volgt de avonturen van Monkey D. Luffy, een grappige jongeman wiens lichaam de eigenschappen van rubber krijgt na het onbedoeld eten van een duivelsvrucht. Met zijn diverse bemanningsleden van piraten genaamd de Straw Hat Pirates, verkent Luffy de oceaan op zoek naar de wereld van de ultieme schat bekend als “One Piece” om de volgende piratenkoning te worden.

Attack on Titan
anime
Het verhaal speelt zich af in een wereld waar de mensheid in steden woont die omgeven zijn door enorme muren, als verdediging tegen de Titans, reusachtige wezens die mensen eten. Het verhaal draait om Eren Jaeger en zijn vrienden Mikasa Ackerman en Armin Arlert. Zij zijn bij het leger gegaan om tegen de Titans te vechten nadat die hun stad zijn binnengedrongen.

DragonBall Z
anime
De serie gaat over Son Goku en zijn vrienden (de Z-Warriors) die de aarde en andere fictieve planeten moeten beschermen tegen verschillende schurken die een planeet willen veroveren of vernietigen. Terwijl de originele anime Dragon Ball alleen gaat over Goku als kind en jong-volwassene en de zoektocht naar de dragonballs, gaat Dragon Ball Z naast de avonturen van Goku ook over zijn afkomst en zijn eerste opgroeiende zoon Gohan.

Hunter x Hunter
anime
Het verhaal gaat over de 12-jarige Gon Freecss die hunter wil worden om zijn vader Ging terug te vinden, zelf een legendarische hunter. Hunters vormen een elite die beschikken over een licentie (in de vorm van een license card), die hen in staat stelt plekken te bereiken en dingen te doen waar normale mensen geen mogelijkheid toe hebben.

Demon slayer
anime
Tanjiro Kamado is een vriendelijke en intelligente jongen die met zijn gezin woont en geld verdient door houtskool te verkopen. Alles verandert wanneer zijn familie wordt aangevallen en afgemaakt door demonen (oni). Tanjiro en zijn zus Nezuko zijn de enige overlevenden van het incident. Nezuko is nu een demon geworden, maar vertoont nog steeds verrassend tekenen van menselijke emotie en gedachten. Tanjiro wordt een demonenmoordenaar om zijn zus te helpen weer mens te worden en om te voorkomen dat dezelfde tragedie die hem en zijn zus is overkomen, ook anderen overkomt.

Boku no hero
anime
Het verhaal volgt Izuku Midoriya, een jongen geboren zonder superkrachten (Quirks genoemd) in een wereld waar ze gemeengoed zijn geworden, maar die er nog steeds van droomt zelf een held te worden. Hij wordt gescout door de grootste held van Japan, die zijn gril deelt met Izuku na het herkennen van zijn potentieel, en later helpt hem in te schrijven op een prestigieuze middelbare school voor helden in opleiding.

Dr stone
anime
Typische student Taiju Oki vertelt zijn wetenschapminnende vriend Senku Ishigami dat hij zijn gevoelens aan zijn klasgenoot Yuzuriha Ogawa zal bekennen. Hij bereidt zich voor om zijn bekentenis af te leggen aan Yuzuriha onder een kamferboom op het schoolterrein, maar zijn poging wordt onderbroken wanneer een helder licht aan de hemel verschijnt. Taiju duwt Yuzuriha naar de boom om haar te beschermen terwijl het licht hen met de hele menselijke bevolking versteent. Na 3700 jaar in steen gevangen te zijn, worden Senku en Taiju op een of andere manier nieuw leven ingeblazen uit hun versteende staat, zes maanden na elkaar in wat ze nu de Stone World noemen. Senku ontdekt dat petrification kan worden genezen met nital, en is van plan om hun beschaving opnieuw op te bouwen met de hulp van Taiju.

The seven deadly sins
anime
De zeven hoofdzonden zijn een orde van ridders in de regio Britannia die tien jaar eerder zijn ontbonden omdat ze vermoedelijk hadden besloten het Liones-koninkrijk omver te werpen, ondergedoken door de heilige ridders die later de controle overnamen na een staatsgreep.

Black clover
anime
Het verhaal draait om Asta, een jongen die schijnbaar zonder magische kracht is geboren, iets dat onbekend is in de wereld waarin hij leeft. Met zijn collega-magiërs van de Black Bulls is Asta van plan de volgende Wizard King te worden.