gianski

Deze artiesten schrijven ook voor anderen

De term singer-songwriter kennen we natuurlijk allemaal, maar niet iedereen weet dat er ook artiesten zijn die voor andere artiesten schrijven. Naast artiesten als Guus Meeuwis en Ilse de Lange, zijn er ook een aantal bazen die al langer in de game zitten die héle vette tunes voor anderen neerzetten, zónder per se die shine te claimen. Dit zijn een paar van die strijders:

Gianski

Onlangs bracht Gianski de track ‘Chase’ (ft. Skv3) uit en hiervoor ging hij al lekker met de catchy ‘De Key’. Gianski heeft een sicke track record als het op song writing aankomt. Hij schrijft niet alleen voor artiesten als Glennis Grace, maar heeft bijvoorbeeld ook collabs met Sarita Lorena en Russo. En daar laat deze jonge man het niet bij: hij heeft ook samengewerkt met artiesten uit de Verenigde Staten, zoals de Stereo Boys uit Detroit, Bishop Lamont uit Los Angeles en Big Dogg uit New York.

De Amsterdammer met Yugo roots bracht voor jaar de EP ‘Waterpark’ uit, waarmee hij fans trakteerde op hele sexy tunes. Met André Hazes en D’Angelo als een paar van zijn inspiratiebronnen kun je je vast voorstellen hoe uniek zijn sound is. Een lekkere trapbeat lust hij ook wel. En het maakt niet uit welke woorden Gianski spreekt, het klinkt bij voorbaat al sexy. Voeg deze Tijger dus meteen toe aan je favo playlists en begin z’n talent te beseffen! You’re welcome.

Linde Schöne

Dit prachtige talent verdient meer shine dan ze krijgt. Linde is getekend bij Noah’s Ark woont in Nijmegen en dropt in 2016 haar debuut-EP ‘Liefde van de Vloer’ en een jaar later ‘Linde van Nimma’. De Nijmeegse queen timmert dus lekker aan de weg en 100% dat we nog meer van haar gaan horen. Haar stijl klinkt een beetje als elektro-hip hop, dus als je behoefte hebt aan een andere sound, Linde is your girl. Song writing voor anderen doet ze ook met plezier, voor Maan schreef ze bijvoorbeeld mee aan ‘Spiegelbeeld’. Houd de dame in de gaten.

Paul Sinha

Dat er veel muzikaal talent uit Deventer komt wisten we (S/O Snelle en The Voice-finalist Ivar Oosterloo). Paul Sinha heeft dan ook heel wat bereikt. Ook al blijft rap in zijn systeem, de guy weet zich met zang ook heel goed te redden. Als Petrus speelde hij vorig jaar in The Passion en trok daarmee ook een breder publiek aan. Paul Sinha heeft meegewerkt aan tunes van onder andere Frenna, Anouk en Maan en was getekend bij Topnotch, maar runt nu z’n eigen label Alpha Rec, dus ga deze baas checken!