audi8

Deze Audi heeft een uitneembare elektronische step

Tijdens de Motor Show van Beijing die vorige week plaatsvond, had Audi een wel héél aparte feature om mee te flexen. Zo beschikte de nieuwe Audi Q3 die ze lieten zien over een uitneembare, elektronische step. Say what? Een step verstopt zit in je auto, ja. Zodat je het laatste stukje vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van de Albert Heijn niet hoeft te lopen, ofzo.

audi3

Tevens maakte Audi haar ‘connected mobility’ concept bekend, waarmee ze er simpelweg voor willen zorgen dat je auto in contact staat met je smartphone. Speciaal voor die functie is de MII Connect App ontwikkeld, een applicatie die er o.a. voor zorgt dat de auto weet waar de bestuurder heen wilt en advies kan geven hoe ‘ie daar het snelst kan komen. Daarbij wordt, mocht je dat willen, ook rekening gehouden met het gebruik van de elektronische step.

audi2

De bedoeling is dat de Audi Q3 je naar een parkeerplaats in de buurt van je bestemming loodst, waarna je de step uit de auto kunt trekken om de laatste loodjes elektrisch af te leggen. En dat met een snelheid van maximaal 30 km/u over een afstand van maximaal 12 km. Redelijk overkill, want zo ver is de parkeerplaats nooit verwijderd van de ingang van de AH. Je smartphone kun je tijdens het steppen trouwens vastzetten tussen de handvatten, zodat je daarop route-informatie kunt checken.

audi8

Nu is het zo dat deze Audi Q3 met ingebouwde step nog maar een concept is, maar een voorproefje op de toekomst is het zeker. En die is zo te zien best raar, eigenlijk.

via GIPHY

Bron & beeld: Manners