10boardgamesthatcanbeconvertedintodrinkinggames

Deze bordspellen zijn ook goed te gebruiken als drankspelletjes

10boardgamesthatcanbeconvertedintodrinkinggames

Drinken is geweldig. Stomme excuses vinden om te drinken vinden de meesten ook geweldig en precies daarom zijn drankspelletjes zo leuk om te doen. Ik bedoel, elke TV serie en film heeft ondertussen een drinking game gekregen en op de BALLINNN’ HQ zijn we verfent beerpongers: Drinking games zijn leuk. Maar waarom zouden we échte games niet veranderen in drank spellen? Geef toe, jouw monopoly en risk dozen staan gewoon stof te happen tot dat ene moment per jaar waar je je zo verveelt dat je besluit het uit de kast te trekken.

Aangezien het vrijdag is en je toch al van plan bent om dronken te worden, waarom zou je niet twee vliegen in één klap slaan? Pak die boardgames uit de kast en wordt dronken tegelijk: Dit zijn 5 bordspellen waar je drinking games van kan maken.

Monopoly

yerfz_monopolyresize_827763

Alternatieve drinking game naam: “Empty Spaces”
Ideale drankje: Waar je het meeste van kan drinken zonder te kotsen
Best te spelen met: People who can handle money while drunk

Een van de kutste dingen van Monopoly is dat er een paar vakken zijn die worthless zijn. Kanskaarten voegen vrij weinig toe en de ‘op bezoek’ en ‘free parking’ spots gaan al helemaal nergens over. En face it, wie wilt nou de treinstations kopen? Met ‘Empty Spaces’ zorg je ervoor dat dit juist de vakken zijn waar het spel om gaat draaien.

Drink als:

Je op een kanskaart vlak komt
Je op een treinstation komt
Als je langs de gevangenis komt
Als je op een straat komt die nog niet gekocht is en jij hem ook niet koopt

Als het spel ten einde loopt gaan mensen bidden dat ze op huurvrije spots terecht komen. Het is bijna als in de echte wereld: Als de bank je niet te pakken krijgt, dan de booze wel.

Twister

sqnrg_twisterresize_827763

Alternatieve drinking game naam: “Twisted”
Ideale drank: alles

Zodra je voorbij de pubertijd bent dient Twister maar voor één ding: Sexual tension opbouwen tussen de spelers. De Twister drinking game is zich van dit bewust en maakt het alleen maar beter. Plaats stickers, Post-It’s of labletjes met daarop ‘DRINK’ op ongeveer 1/3e van alle cirkels. Als een speler een lichaamsdeel neerzet op één van de gelabelde cirkels moet hij of zij drinken.

Drink:

Als er een lichaamsdeel op een gelabelde cirkel terecht komt

Clue

ccpqu_clueresize_827763

Alternatieve Drinking Game naam: Clueless (dat zal je namelijk zijn na afloop)
Ideale drank: Zie hieronder
Best gespeeld met: Mensen die drank kunnen mixen zonder over te geven

Mensen die te vaak raden bij Clue zijn maar met één woord te omschrijven: Plaag. Deze go-getters gaan de hele tijd dezelfde kamer in en stellen dezelfde vragen, terwijl ze dondersgoed weten dat de moord aan de andere kant van the mansion gepleegd is. Als je zou moeten betalen voordat je een kamer opnieuw ingaat zouden spelers waarschijnlijk wat selectiever zijn met beschuldigen. In deze versie van Clue moet je drinken voordat je bepaalde kamers ingaat. Sommige kamers vereisen bier, andere shots en sommige wijn. Wees voorzichtig waar en hoe vaak je beschuldigingen doet, of straks eindig jij net als het lijk.

Drink:

Wijn wanneer je speelstuk de keuken of de eetkamer inloopt
Shotje wanneer je speelstuk de Biljart kamer of bibliotheek inloopt
Bier wanneer je speelstuk de lounge of de hal inloopt

Risk

wnpit_riskresize_827763

Alternatieve Drinking Game naam: “War is Hell”
Ideale drank: Whiskey
Best gespeeld met: Mensen die een béétje dramatisch zijn

Één van de meest vervelende dingen van Risk is wanneer twee spelers oneindig aan het battelen zijn over één land. Dat ene land is namelijk de sleutel tot het hebben of verliezen van een continent. Met deze simpele twee regels is het veroveren van een continent een ietwat zwaardere keuze keuze.

Drink:

Wanneer je een continent overneemt
Wanneer je een continent verliest

Scrabble

topkz_scrabbleresize_827763

Alternatieve drinking game naam: “Parts of Speech”
Ideale drank: Het favoriete drankje van je Nederlands leraar
Best gespeeld met: Grammar Nazi’s

Scrabble is een genot als je het soort mens bent die hun inner taal snob graag naar boven laten komen. Bij het bedenken van het Scrabble drankspel wilden we juist die mensen, het volk dat een adrenalinerush krijgt als ze iemands spelling verbeteren op Facebook, aanspreken. Hier is hoe het werkt: Als speler een een werkwoord gebruikt, dan mag de volgende speler GEEN werkwoord gebruiken en moet dus switchen naar een voorzetsel, zelfstandig naamwoord, bijvoegelijk naamwoord, etc. Als hij dat niet kan en toch hetzelfde soort woord gebruikt moet hij of zij drinken.

Drink:

Als je ‘hetzelfde’ soort woord speelt als je voorganger
Als je alleen een ‘s’ toevoegt aan een woord dat al gelegd is

Bron: Complex