shaybo

Deze Britse rappers moet je in de gaten houden

In ons land zijn we rijk met de vele getalenteerde rappers waar we stuk voor stuk trots op kunnen zijn en ook in België is de rap game gaande dankzij artiesten als Bryan MG, Dystinct, Daniël Busser en Chardy. Maar what’s up met onze homies aan de andere kant van de Noordzee dan? Als je trek hebt in een paar nieuwe sounds en verfrissende grime tunes, blijf dan vooral verder lezen. Grime is misschien niet voor al onze oren, maar dit zijn de Britse rappers/grimers die je sowieso kunt toevoegen aan je playlist:

Shaybo

Shaybo (Shayon Brown voor insiders) is waarschijnlijk één van de baddest chicks in de game. Het feit dat ze rapt in een door mannen overheersende scene toont al aan dat ze ballen heeft. Ze maakt al muziek sinds 2011, dus begin deze dame te beseffen en check haar laatste release ‘Anger’.

SBK

Tegenwoordig kan het gewoon: rapper én producer zijn. SBK is er zo’n eentje, eentje die simpelweg genoeg beats tikt om jaarlijks een nieuw album te droppen. Die dingen doet deze man gewoon. Hij is pas 18, dus wie weet wat hij ons allemaal nog meer gaat brengen. Feit blijft dat de guy on fire is. Luister dus snel naar ‘Prince of Grime’!

Pa Salieu

Last, but zeker not least: de pas 22-jarige Pa Salieu. De rapper komt oorspronkelijk uit Gambia en komt nu de industrie in de UK opschudden. Z’n tune ‘Frontline’ ging echt ziek viraal op Twitter en daarom smeedt hij het ijzer wanneer het heet is. De track ‘Bang Out’ is onlangs ge-released, dus we verwachten weer wat hitte van ‘m. Houd deze guy 100% in de gaten!