Schermafbeelding 2017-03-31 om 15.19.38

Deze Ethiopische stam heeft een ritueel waarbij mannen vechten om wie het dikst kan worden

Stel je voor dat een van je vrienden je uitdaagt om zoveel mogelijk aan te komen in zes maanden tijd, hoe zou je dat dan doen? Heel veel drinken, kapsalon als lunch en Maccie als diner? In Ethiopië weten ze wel hoe dat moet, want in de Bodi stam strijden mannen onder elkaar om de dikste buik van de stam te krijgen.

Om zo snel mogelijk een dikke buik te krijgen drinken de deelnemers alleen maar verse melk en bloed van koeien. Deze strijd duurt zes maanden en in die zes maanden worden de deelnemers geïsoleerd in hun hut en mogen ze geen sex hebben. Elke familie kiest een ongetrouwde man uit om mee te doen aan de “get fat”-competitie. Na zes maanden wordt de man met de grootste waistline verkozen tot de trots van de stam. Daarnaast worden alle vrouwen van de stam opgewonden van een dikke pens.

Het ritueel wordt elk jaar herhaald om het nieuwe jaar in te wijden. Eric Lafforgue, wie de foto’s maakte legt uit: The cows are sacred to the Bodi tribe so they are not killed. The blood is taken by making a hole in a vein with a spear or an axe, and after that, they will close with clay. The fat men drink milk and blood all day long. The first bowl of blood is drunk at sunrise. The man must drink it quickly before it coagulates, but some cannot drink everything and vomit.”