Schermafbeelding-2014-10-28-om-11.30.03

Deze fietsendief legt uit hoe jouw fiets nooit meer gestolen wordt

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt – je komt eindelijk aan op het station dichtbij (maar niet zo dichtbij dat je het wilt lopen) je huis en dan is je fiets wéér eens gejat.

Oké, lesje geleerd. Wat doe je bij je volgende fiets? Een extra slot eromheen gooien en hem aan een lantaarnpaal vastmaken? Is niet nodig! Wij hebben hier de ultieme tip voor jullie, van een oud-fietsendief voor fietsendief-slachtoffers.

“Zet je ventiel bij je slot. Ze kunnen de fiets dan moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.”

Waarom dit de beste manier is? Dieven breken namelijk je fietsenstandaard af (of pakken een soortgelijk object) en bewegen deze dan op en neer tussen de fiets en het slot. Op deze manier kunnen ze het slot breken, en ja, ook de dure sloten. Als je het ventiel er dichtbij plaatst is er sowieso al minder ruimte om het slot los te wringen en wanneer je dit wel doet, is de kans erg groot dat het ventiel kapot gaat, en je met een lekke band zit. Het ‘goed draaien’ van je wiel moet dus gewoon een soort routine worden net zoals je normaal gesproken je slot eromheen doet.

Bron: Sikkom.nl