dimitri-nutellafan_0

Deze guy eet 2.5 kilo Nutella per week

Wij zijn fan van Nutella. Het hazelnootgoedje is dan ook echt ontzettend lekker; maar sommige mensen slaan er een béétje in door. Zoals ook de 32-jarige Dimitri, die in zijn eentje 2.5 kilo per week (!) naar binnen werkt. Dat is echter niet het schokkendste; het is HOE Dimitri het naar binnenkrijgt.

“Spaghetti met Nutellasaus, nasi Nutella goreng, maar meestal eet ik het op brood of op een pannenkoek.”

“Ik eet al van kinds af aan graag Nutella”, zegt Dimitri. “Alleen toen zeiden mijn ouders nog wel eens dat het genoeg was.” Op de vraag wat hij er dan zo lekker aan vindt, antwoordt de elektricien: “De smaak. De textuur. Alles.”

Dat vraagt uiteraard om experimenteren. Dimitri doet dat door Nutella door zijn spaghetti te doen. Of door de nasi. Of bij kip. Hij weet echter dat het niet bepaald gezond is.

“Mijn zoon en dochter eten het ook graag, welk kind niet? Maar we leren ze wel dat ze eerst een boterham met iets anders moeten eten. Dat doe ik zelf ook als de kinderen erbij zijn, om het goede voorbeeld te geven.”

Hij maakt zich geen zorgen over zijn dieet. “Ik ben altijd al een grote eter geweest, dus ik eet nog genoeg andere dingen. Ik kom regelmatig bij de dokter en daar word ik gecheckt, dus ik weet dat ik geen voedingsstoffen tekortkom.”

Nutella heeft sinds kort een nieuw recept. Dimitri probeerde dat uit voor de Belgische krant Het Nieuwsblad. Maar hoewel hij wel het verschil proeft, voorziet hij geen problemen. Alleen voor de nasi vindt hij het jammer dat het recept is aangepast. “De smaak van noten komt bij de nieuwe Nutella minder sterk door. Dat is jammer, want dat maakt de combinatie met nasi goreng net zo lekker. Maar hij is een stuk smeuïger, ideaal om te verwarmen en een veel smeerbaarder als het koud is.”