Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.39.14

Deze indrukwekkende, spannende oorlogsfilm ‘1917’ moét je zien

Er komt deze week een hele spannende en bijzondere oorlogsfilm uit in de bioscoop in Nederland: 1917. Met een sterrencast, sterk verhaal, aparte manier van filmen en een Oscar winnaar als regisseur – Sam Mendes van Skyfall – moet deze film wel goed worden.

Afgelopen weekend vonden de Golden Globes plaats en daar werd de film dan ook verkozen tot beste film samen met ‘Once Upon A Time.. In Hollywood’. Nee, niet ‘The Joker’ inderdaad. 1917 was de beste dramafilm, en dat is niet zomaar. Ten eerste bestaat de cast uit namen als Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Benedict Cumberbatch en Colin Firth. Daarnaast zien we George MacKay en Dean-Charles Chapman, die je kan kennen van Game Of Thrones, als hoofdrollen.

Schermafbeelding 2020-01-08 om 11.37.56

De film gaat over de Eerste Wereldoorlog, en twee Britse koeriers moeten in het jaar 1917 naar de Duitse loopgraven, maar het lijkt alsof de vijand op de vlucht geslagen is. Het wordt dan één groot bloedbad. Het bijzondere is dat de hele film, gefilmd is alsof het lijkt dat het allemaal in één shot geschoten is. Dit is niet echt zo, maar omdat het camerawerk zo vloeiend is en wel veel lange one takers heeft lijkt dit echt zo. Je volgt de soldaten en rent en vliegt met ze mee. De film is vanavond voor het eerst te bekijken in de bioscoop, ga je?