amplifier-analogue-audio-744318

Deze 5 jonge Nederlandse producers gaan dik in Amerika

Er wordt vaak geklaagd over het feit dat ons land te klein is, en let’s face it: we leven nou eenmaal in een veel te klein land. Een land dat te klein is voor de ambities van sommige talenten en dit is de reden waarom veel producers hun doelen gericht hebben op de States. Het verschil is natuurlijk bijzonder groot tussen de inkomsten die te behalen zijn. Een land met 17 miljoen inwoners tegenover een land met 325 miljoen inwoners dat ook nog eens de taal mee heeft.

Recentelijk heeft Outtatown, een jonge producer uit Nijmegen, een officiële #1 Billboard plaat binnen gekregen wegens zijn productie op het samenwerkingsproject van Future en Juice WRLD, ‘WRLD on Drugs’ en dit heeft ons geïnspireerd om onze Nederlandse toppers eventjes uit te lichten.

1. Outtatown


View this post on Instagram

1st plaque 🛸🌎💊🛸 Thanks to everyone who made this possible… 🔮💜

A post shared by outtatown 🛸® (@outtatowntobias) on

Outtatown is een naam die we al vaker hebben genoemd: naast zijn producties op ‘WRLD on Drugs’ heeft hij dit jaar al producties geleverd op Wiz Khalifa’s ‘Rolling Papers 2’ en op Young Thug’s ‘On The Rvn’ EP. In Nederland is hij een bekende bij vrijwel elke grote artiest – van Bokoesam tot en met Bizzey. Wij zien hem nog veel grote buitenlandsedingen doen – gefeliciteerd in ieder geval met je plaat!

2. Roselilah


View this post on Instagram

i am > i was out now! Produced #15 ‘4L’ with @sgkidhazel 🗡

A post shared by Got My Beat From Lilah (@roselilah) on

Wat genieten wij van Roselilah. Als we kijken naar de producer wereld, dan komen er niet veel vrouwen voor maar wij zijn all in for it. De 21-jarige Roselilah heeft recentelijk geproduceerd voor 21 Savage op zijn ‘I am > I was’ project, op een track waar ook Atlanta up & comer Young Nudy op staat. Verder heeft ze producties geleverd voor Smokepurpp en voor Lil Gotit, een opkomende artiest die gesigned is bij YSL Records – het label van Young Thug. In Nederland heeft ze o.a. een volledig project van Adje geproduceerd en werkt ze veel met De Fellas. Ook voor haar zijn er big things ahead.

3. Vincent van den Ende

Als we moeten beginnen over de placements van 26-jarige Vincent van den Ende, de zoon van theaterkoning Joop van den Ende, dan kan je je beter afvragen: wie niet? Met Scott Storch als mentor weet je dat je goed zit. Met 3 producties op 6ix9ine’s ‘DUMMY BOY’ en 2 producties op Roddy Ricch’s ‘Feed The Streets II’ heeft hij op twee grote 2018 projecten geproduceerd – wat heeft hij voor 2019 in petto?

4. Milli On Go


View this post on Instagram

Milli On Go‼️☔️🙄

A post shared by Milli On Go‼️💥 (@milliongo1) on

De voormalige 808milli kent iedereen wel wegens zijn producties voor Jacin Trill, maar in het buitenland laat zijn naam ook wel wat belletjes rinkelen. Hij heeft natuurlijk geproduceerd voor Ugly God, maar hij was recentelijk in LA om te werken en in een onlangs verwijderde post zagen we hem samen met Playboi Carti, met als caption ‘not a fanpic’. Het is alleen nog maar afwachten tot we horen over zijn volgende move.

5. Styn

Styn is ook een naam die je kan herkennen. De Amsterdammer produceerde binnenlands veel voor Bokoesam en heeft ook JoeyAK’s ‘Allang’ geproduceerd. In het buitenland heeft hij echter ook zijn dingen op een rijtje: een paar jaar terug produceerde hij al voor Famous Dex, een paar weken geleden verscheen er een gelekte Juice WRLD track op zijn beat en ook bij Chief Keef en de overleden Fredo Santana heeft hij producties liggen – het is alleen maar wachten tot het uit wordt gebracht.

Ongetwijfeld zijn we namen vergeten – meld het ons en breng ons op de hoogte!