vegaburger

Deze lekkere meatless burger recepten moet je echt proberen

Het is januari en voor sommigen betekent dat ‘dry January’ en voor anderen (of dezelfde strijders) ‘Veganuary’. Die laatste houdt in dat je de eerste maand van het jaar geen vlees eet.

Om de wereld een betere plek te maken – of omdat je geeft om je gezondheid – slaan we vandaag het vlees dus even over. Wij hebben een aantal meatless burgers (waaronder ook vegan) voor je verzameld die gemakkelijk te maken zijn, maar vooral erg gezond en goedkoop zijn. Dus mocht je nog geen inspiratie hebben voor het avondeten, check dan onderstaande burgers:

1.  Bloemkoolburger
bloemkoolburger
We bijten het spits af met deze kruidige en knapperige bloemkoolburger, de bereiding neemt nog geen half uurtje van je tijd in beslag en is ontzettend voedzaam.

2. Groenteburger met kaas
Groenteburgermetkaas
Deze vitaminerijke burger is by far ons favoriet, de groente burger met kaas. De kaas kan je vervangen met bijna alle kazen die je lekker vind.

3.Proteine Burger
proteineburger
Voor wie op eiwitrijk dieet is of lekker veel sport is dit een hele voedzame meatless burger. De burger bevat namelijk TVP (texturized vegetable protein) en is lekker te kruiden met cayenne peper en oregano.

4. Kikkererwten 
kikkerewrtenburger
De wereldberoemde kok Jamie Oliver doet ook zijn bijdrage aan een plantaardig dieet. In dit recept lees je hoe je een low calorie en verzadigende kikkererwten burger maakt.

5. Tofuburger
tofuburger
De bekendste vleesvervangers zijn tofu en tempeh, een burger patty is heel makkelijk te vervangen met een stuk tofu en hier lees je over hoe je je meatless patty een lekker hamburger smaakje kan geven.

6. Tempeh burger
tempeh-burger-345x310

Ook een tempeh patty is een lekker meatless alternatief en heeft een beetje een vergelijkbare bite met dierenvlees. Met de dubbele tempeh burger krijg je bijna het idee dat je in BigTasty hapt, maar dan verantwoord.

7. Zwarte bonenburger
zwarteburgerlowcal
Dit is misschien wel de bekendste vega(n) burger en het simpelste om te bereiden. Je kan trouwens het ei uit het recept ook weglaten, waardoor je een lekkere diervrije burger hebt.

8. Pompoen/ Aardappelburger
pompoenbruger
Helemaal in herfstsferen hebben wij deze zoete vega(n) burger geselecteerd, lekker te combineren met een romige geitenkaas en een krokant spelt broodje.

Mocht je na deze lekkere vega(n) recepten toch nog behoefte hebben aan een hamburger bij jou in de buurt (Amsterdam en Utrecht), of een lekkere cheeseburger klik dan op de linkjes.