museum2

Deze musea kun je bezoeken vanaf je bank

Op een gegeven moment wil je een beetje afwisseling in je Netflix-binge periode – we gotchu. Als je dan ook nog eens iets meer van de wereld wilt zien, hebben we de perfecte digitale tip voor je: musea-tours. En dan hebben we het niet over de minste – no sir – we nemen je mee naar Londen, Parijs en São Paolo. Dus grijp wat snacks, sit back and relax.

The British Museum
De digitale omgeving van ‘The Museum of the World‘ is zo ingericht dat je op basis van continent of categorieën (zoals kunst of religie) je interesses kunt selecteren. Je krijgt dan voorwerpen in beeld met bijbehorende beschrijving inclusief audio, hoe chill is dat?

National Gallery of Art – Washington
Ben je meer into onze eigen Vermeer? De National Gallery of Art in Washington leert je dan (bijna) alles wat je moet weten.

Musée d’Orsay – Parijs
En van Washington naar Parijs.. Het Musée d’Orsay heeft een online exhibitie over hoe het museum van een treinstation is getransformeerd naar het museum dat we nu kennen. Je krijgt zelfs een sneak peek van wat er op dit moment te bewonderen is ín het museum.

Frida Kahlo museum Mexico
Via Google Arts & Culture kan je lekker rondneuzen in het Mexicaanse museum ‘Museo Dolores Olmedo’ waar allerlei kunst van voornamelijk Frida Kahlo en ook Diego Rivero te bekijken is.

National Museum of Modern & Contemporary Art – Seoul
Yessir! Korea hoort ook op je digitale art tourlijst. Hun National Museum of Modern & Contemporary Art heeft een paar online tentoonstellingen. Je kunt je verdiepen in de historie van Koreaanse kunst of in die van het museum.

Museu de Arte de São Paulo
Brazilië kan ook niet ontbreken. Hun Museu de Arte de São Paulo heeft maar liefst zes online exhibities die ze graag met de rest van de wereld willen delen. Het aanbod verschilt van historische Braziliaanse fashion tot andere meesterwerken, dus je bent hier zeker wel even zoet mee.