b0eb650c.0.0

Deze muzikale samenwerkingen lijken apart, maar werken toch

Een boek niet beoordelen op zijn kaft is misschien wel één van de meest gehoord gezegdes ter wereld – maar ook één van de meest in de wind geslagen gezegdes ooit. Het zit namelijk in onze aard om iets te judgen wat je nog niet kent. Helaas.

Terwijl vaak je judgings onjuist is. Sommige dingen die apart lijken op het eerste gezicht, blijken uiteindelijk gaande te zijn. Zoals combinaties. Denk aan de eerste keer dat je hoorde van de combinatie pindakaas en jam – je zette er waarschijnlijk vraagtekens bij, maar na proeven kan je niet anders dan bevestigen dat het één van de meest treffende combo’s op aarde is.

Precies dit probeert ook AXE te bewijzen met hun nieuwe deodoranten. We zagen al eerder ‘Leer + Koekjes’ – nu is het tijd voor ‘Fresh Forest & Graffiti’. Een combinatie waarvan je in eerste instantie waarschijnlijk niet kan voorstellen hoe hij ruikt (behalve als je Banksy heet en dit kunstwerk aan het maken was). Maar geloof ons, het werkt.

Je geloofde waarschijnlijk ook niet dat de onderstaande muzikale combinaties zouden werken. Samenwerkingen die op papier raar klinken, maar allemaal hebben geleid tot beautiful pieces of art.

Calvin Harris, Frank Ocean en Migos

‘Slide’ was dé onverwachte verrassing van de zomer van 2017. Calvin Harris, die tot de release van het nummer vooral bekend stond om ‘gooi je handjes in de lucht-EDM’, maakte opeens een track met Frank Ocean én Migos. Op papier een recept voor een goedkope houseflip van Franks vocalen, maar in realiteit een combinatie om je vingers bij af te likken die uiteindelijk zorgde voor de grote zomerhit van dat jaar.

BLØF en Ronnie Flex

In juni van 2018 kwam Ronnie Flex plotseling met een samenwerking met BLØF – ‘Omarm Me’. Een onverwachte combinatie, maar het werd al snel een hit én een voorbode voor meer; BLØF heeft inmiddels ook met Frenna samengewerkt. Een combinatie zo apart dat ie heeft geleid tot een heel nieuw genre.

Jay-Z en Linkin Park

In 2004 werd Jay-Z door MTV gevraagd met welke rockgroep hij zou willen optreden. Hij koos Linkin Park. De animé lievende, elektronisch onderbouwde rockgroep lag in eerste instantie ver van Jay’s repertoir af, maar leidde uiteindelijk niet tot alleen een hit maar zelfs een volledig album. Één van die nummers op de plaat was Numb/Encore, die ook in Nederland in de Top 40 heeft gestaan.

Kanye West en Paul McCartney

Paul McCartney staat erom bekend dat hij de grenzen opzoekt, maar toen een track van hem en Kanye werd aangekondigd krabde bijna iedereen zich even achter het hoofd. Toch werkte deze combinatie verbazingwekkend goed en belandde het zelfs in Hot R&B/HipHop charts – een unicum voor Paul.

Eminem en Dido

Eminem werkte in 2000 samen met Dido op ‘Stan’, waar hij een stukje van Dido’s ‘Thank You’ toevoegde aan zijn single. Die combinatie zorgde uiteindelijk voor een wereldhit én een doorbraak voor Dido, die de combinatie zo dankbaar was dat ze haar zoontje vernoemde naar de track. De combinatie was ook een recept voor succes – elke keer als Eminem nu een album uitbrengt, kan je verwachten dat er een blonde vrouw op minimaal 1 track de hook op zich neemt.

Zie je? Sommige combinaties lijken raar, maar klinken goed. Dat geldt voor meer in het leven, waaronder geur. De onverwachte AXE geur combinatie van Fresh Forest en Graffiti, samen met een vleugje citrus, teak en patchouli is vernieuwend, fris en toch zoet. De nieuwe geur AXE Fresh Forest & Graffiti is verkrijgbaar als deodorant en showergel. Benieuwd? Check de deodorant hier en de showergel hier.