Artboard 1

Deze Nederlandse artiesten moet je in 2019 in de gaten gaan houden

Terwijl december staat in het teken van terugblikken, staat januari helemaal in het teken van vooruitblikken. Wat gaan dit jaar trends worden en wat gaan we niet meer zien? Welke artiesten verdwijnen en welke artiesten gaan overnemen? Wij doen onze voorspellingen:

Jiri11

Niet geheel onbekend voor velen: Jiri11. Het broertje van Jim Taihuttu van Yellow Claw heeft al een aantal jaar van zijn carrière als lid van ANBU gang doorgebracht, maar na een gloednieuwe deal bij Ali B’s Trifecta label is hij klaar om zich volledig op zijn solo carrière te richten. Het is een muzikaal genie met een superster uiterlijk uit Venlo die zichzelf alsmaar blijft ontwikkelen, wat ervoor gaat zorgen dat hij zich aan het einde van 2019 kan voegen aan de Nederlandse top.

Sarita Lorena

Sarita Lorena deed mee aan FunX talent en eindigde op de tweede plek. Van oorsprong is ze Braziliaans en ze spreekt dus ook vloeiend Portugees. Hier liggen natuurlijk op muzikaal gebied veel mogelijkheden en voor iemand die zingt, rapt en alles zelf schrijft voegt dit alleen nog maar meer toe aan haar kwaliteiten. Naast dit allemaal is ze natuurlijk ook beeldschoon, wat alleen maar meehelpt. We zijn blij dat we er nog een vrouwelijke superster bij gaan krijgen.

Jantje

Als jij op je 14e een track kan maken die zo catchy is als ‘Bob de Bouwer’ en daarmee ook een miljoen streams mee behaald, dan gaan de belletjes rinkelen bij labels (zijn Topnotch hoodie viel ons al op). Jantje heeft ons dit jaar kennis laten maken met maar drie nummers, maar heeft al de nodige ogen op zich gekregen. Als hij het in 2019 niet doet, dan doet hij het in 2020 wel want Jantje heeft in onze ogen alles om groot te worden.

Cry

Dit jaar al was Cry een opvallende naam. Hij maakte geluid met ‘P.C Hooftstraat’, een aanstekelijke banger die je na 1 keer luisteren uit je hoofd kent, en werkte daarna samen met Jacin Trill en 808milli aan een EP. Op WOO HAH! werd duidelijk dat Cry one to watch is nadat hij met zijn show letterlijk de vloer kapot gemaakt heeft, wat uiteindelijk volgens 3voor12 een van de meest magische WOO HAH! momenten was. Zijn cijfers liegen er ook niet om: hij had twee miljoen streams in 2018. Wij zijn benieuwd wat de Rotterdammer in petto heeft voor 2019.

Sxteen

We weten het niet zeker, maar een FunX talent artiest is waarschijnlijk nog nooit zo viraal gegaan. Met 1,4 miljoen views heeft Sxteen uit Rotterdam eigenlijk al een hit op zijn naam, alleen was het maar de tweede ronde van FunX talent. De line “Ik had een droom over Nienke Plas, en dat Famke Louise een vieze was” werd goed opgepakt en Sxteen schoot in het beeld bij o.a. Frenna en Bizzey (op wie hij trouwens verdacht veel lijkt) en hij dook de studio in met ze.. Uiteindelijk werd hij derde plaats bij FunX talent, maar met zijn cover van ‘I Love It’ had hij eigenlijk al gewonnen.

Wally A$M

De 18-jarige Wally A$M uit Den Haag is voor ons al langere tijd een bekende, omdat we zo lekker gingen op ‘Late Night’ die hij een tijdje terug op SoundCloud dropte. Sindsdien is hij een Noah’s Ark deal rijker en heeft hij gewerkt met Bokoesam en Mr. Polska. Met een gezonde combinatie van rap en zang laat hij zien dat hij geen standaard rapper is en dat hij een ongeslepen diamant is waar wij ons geld op durven te zetten.

RIMON

De Amsterdamse RIMON gaat een hele andere kant op dan de bovengenoemde namen. Ze heeft haar focus op het buitenland en lijkt Nederland volledig over te slaan. Ze is al in het beeld bij Pitchfork en BBC en wordt door 3voor12 geprezen als “de snelst rijzende superster van Nederland”. We moeten ze ook wel gelijk geven: met tracks als ‘Grace’ en ‘sugarcoated love’ is succes een kwestie van tijd.