josylvio

Deze Nederlandse rappers hebben een eigen label

De Nederlandse scene groeit sterker dan ooit, zelfs in deze crazy tijden! Nog steeds vlammen al onze favo strijders aan de top van streamingdiensten Spotify en YouTube. De heetste tunes, de lekkerste beats, de sickste flows en.. de dopeste labels. Pioniers als Ali B. met zijn Trifecta empire en Jiggy Djé met Noah’s Ark gingen ze al voor; we kunnen trots zijn op onderstaande artiesten die naast hun muzikale talenten ook legit ondernemerschap bewijzen.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zéker niet. En ze krijgen hier veel te weinig credits voor. Boys van de straat, in wie de maatschappij niet altijd heeft geloofd, maken nu serieuze stacks. Ze bouwen. Ze delen. Ze winnen. Hoog tijd om deze bazen extra shine te geven voor méér dan het artiest-zijn (wat al een respectabele prestatie op zich is). Dit zijn de rappers die een eigen label bossen:

Henkie T – Quatro vision
Schermafbeelding 2020-05-12 om 11.14.31Henkie T, die begon met het duo Chivv & HT, is al een tijdje independent. Na zijn succes bij TopNotch, besloot hij zijn eigen label ‘Quatro Vision’ op te richten. Dat heeft tot nu toe alleen nog maar veel goeds opgeleverd, zoals zijn platina single ‘Dom Doen’ met Jonna Fraser.

Josylvio – Hella Cash
josylvio
Josylvio sleept award na award binnen, scoort hit na hit en is ondenkbaar uit de Nederlandse scene. Zijn label ‘Hella Cash’ heeft onder andere Ashafar ge-signed en brengt merch uit dat binnen no time is uitverkocht. Elke f-ing keer! Josylvio is een geboren ondernemer.

Chivv – Un4gettable Music
chivv
Het is je boy Chivv! Gestart bij SBMG en nu solo aan het killen, de guy weet precies wat hij aan het doen is. De ene boss move na de andere, z’n eigen label ‘Un4gettable Music’ was de volgende logische stap. Chivv kickt het nu samen met Belgische rapper Chardy, signde hem en de rest is history.

Jairzinho – Rotterdam Airlines
jairzinho
Samen met z’n broer Luciano richtte Jairzinho hun label ‘Rotterdam Airlines’ op. Onder andere Kevin, Jack en Chip Charlez zijn ge-signed onder dit label, dus meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. Jairzinho is een baas, vóór en achter de schermen.

Ismo – Ismo Music
Schermafbeelding 2020-05-12 om 11.31.14
Ismo starte in 2016 al zijn eigen label ‘Ismo Music’, een jaar later tekende hij Riffi en later ook nog Madina. Ismael heeft nog grootse plannen met het label; hij wil het grootste label van Nederland worden.

Frenna – 777 Records
frenna
Over bazen gesproken! Met zijn label ‘777 Records’ Frenna is toch wel echt meester in het zien van kansen. Hij heeft als artiest al goede keuzes gemaakt in z’n ft’s en is op dit moment één van de weinigen die vrouwelijk talent een platform biedt door bijvoorbeeld 777-prinses Delany te signen. Jezelf onderscheiden is key in de industrie, en Frenna is ons een stapje voor.

Sevn Alias – 1OAK Entertainment
2019-08-02 14:25:27 AMSTERDAM - Portret van rapper Sevn Alias. ANP KIPPA ROBIN UTRECHT
Voormalig Rotterdam Airliner vliegt nu een eigen reis. Sevn draagt z’n steentje bij aan de industrie met zijn label 1OAK Entertainment. De nieuwe lading talenten heeft voldoende labels om uit te kiezen en Sevn gunt het ze. Met onder andere artiesten als Mensa richt 1OAK Entertainment hun pijlen op de top van de game.

Dopebwoy – Forever Lit Records
Schermafbeelding-2020-04-09-om-15.26.01
Onlangs heeft hitmachine Dopebwoy ook de stap gezet; hij heeft zijn label ‘Forever Lit Records’ opgezet in samenwerking met Warner Music Benelux. Inmiddels is zijn eerste track, ‘Christian Dior’ onder zijn eigen label ook al uit en is hij klaar om nog meer stappen te maken!

Bizzey – Yungcapital Records
bizzey
Bizzey; een trein aan ervaring, een sterk gevoel voor ondernemerschap en de juiste attitude. Bizzey doet die shit alsof het niets is. Iedereen wil een piece van de Bizzey-cake. En terecht.

Yung Nnelg – Zes NullenYung_Nnelg_Topbillin_2016-6-1920x1080
Yung Nnelg besloot drie jaar geleden te stoppen bij het label Sony, en tot rust te komen. Iets later begon hij toen zelf een label: ‘Zes Nullen’ waar tot nu toe alleen hijzelf gesigned is, maar alsnog is het een label. Nu is de man bezig met allerlei creatieve samenwerkingen en drops – wie weet waar hij nog meer mee gaat komen.