Screen Shot 2017-05-22 at 12.08.40

Deze nieuwe motor van BMW laat je het onbekende omarmen

Wie niet waagt, wie niet wint. Een gezegde dat van toepassing is op een enorm scala aan onderwerpen, maar vooral terug te vinden is in Extreme Sports. Om daar een onderscheid te maken moet de grens constant opgezocht worden.

Zeker bij sporten als surfen en skaten worden grenzen constant verlegd en wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het is dan ook niet gek dat veel surfers ook motorrijders zijn. De acceleratie, de wind en de rush die je voelt liggen precies in lijn met het berijden van een motor.

Door een tunnel scheuren voelt aan als door een golf surfen. Een bocht nemen geeft dezelfde kick als in een half-pipe droppen. Het trekt een bepaald soort mensen aan. Het soort dat het niet erg vindt om al om 4 uur ‘s ochtends op te staan, zodat ze om 6 uur ‘s ochtends in het water liggen.

Het soort mensen dat verslaafd is aan adrenaline. Het soort mensen dat constant het maximale uit zichzelf haalt. Die hun passie niet alleen erkennen, maar die passie verder ontwikkelen.

Dat zie je ook terug in de video hierboven. Of het nou skaten, surfen of motorrijden betreft – deze twee jongens kennen vrijwel geen onderscheid omdat alledrie dezelfde rush voortbrengt.

De nieuwe BMW G 310 R belichaamt durven. Het belichaamt het onbekende, bekend maken. Het belichaamt leven.

Alexander Alders
Alexander surft al van jongs af aan. Elke dag is hij te vinden in het water als de golven goed zijn. Het surfen van golven ligt heel erg in lijn met zijn andere passie, motorrijden. De acceleratie, de wind en rush die je voelt is hetzelfde. “Het lijkt alsof ik overal heen kan surfen”. Naast het surfen studeert Alexander als meubelmaker. Voor zijn studie heeft hij dan ook het geluk dat hij dingen mag bouwen. Hij bouwt dingen die dicht bij zijn passie liggen en dat is surfboards en motoren. Als er geen golven zijn sleutelt hij verder aan zijn eigen eencilinder waar hij elke keer iets verder aan bouwt.

“Aangezien ik verslaafd ben aan surfen en surfboards, is het shapen van boards de dichtstbijzijnde connectie die je kan hebben. Eigenlijk kwam dit vanzelf. Het is een intens gevoel om te surfen op iets waar je veel liefde en tijd in hebt gestopt.”

Melvin Olijerhoek
Net als Alexander surft Melvin ook al bijna heel zijn leven. De jongens zijn vrienden door de passie voor het surfen. Als de golven goed zijn liggen ze beide om zes uur in de ochtend in het water als het kan. Naast de passie voor het surfen schrijft melvin zijn eigen muziek (akoestische gitaar). Een manier om zijn passie voor surfen en reizen te vertellen aan de rest van de wereld. Melvin wilt het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien. Door te reizen naar landen als bijvoorbeeld Bali en Marokko kan hij de twee passie combineren, het land ontdekken en tegelijkertijd surfen. Als er geen golven en trips in de planning zijn dan is Melvin te vinden in zijn garage waar hij werkt aan zijn klassieke eencilinder.

Een eeuwenoud gezegde dat nog steeds relevant is, dat is waar de nieuwe BMW G 310 R om draait – wagen. Durven.