donda2

Deze producers nemen 2020 over

De producing game is erg hard aan het gaan, er is tegenwoordig veel meer aandacht, ruimte en vooral waardering voor degenen die de tunes echt maken tot wat ze zijn. We zitten alweer in maart, dus hoog tijd om je een update te geven over de producers van wie we veel verwachten in 2020.

Donda Nisha
donda
Beatcomposer/producer Donda Nisha is verantwoordelijk voor de producties van hitmachine Snelle. Donda’s sound is een mix van akoestisch met sterke hip hop invloeden en een scherp randje. De guy werd op 13-jarige leeftijd verliefd op het produceren en heeft in 2016 ook al samengewerkt met Paul Sinha voor ‘Van Jou’ en heeft ook een goede track record met Lieve Jongens-prins Pjotr. Na monsterhit ‘Scars’ met Snelle (2019) verwachten we in 2020 eigenlijk alleen maar hit na hit na hit van Donda Nisha.

Chievva
chievva
Mister Undercover Chievva is echt zo’n producer die niet per se shine wilt, maar vooral interesse heeft in het creëren van magic. Je ziet zelden foto’s waar hij herkenbaar op staat, iets wat hem eigenlijk alleen maar interessanter maakt. Met rappers als Fresku, Hef, Daniël Busser en Lijpe op z’n beats is Chievva’s stijl rauw te noemen met regelmatig een sexy ondertoon. Ja man, Chievva is misschien low key in person, maar lit as fuck in z’n tunes.

Yoda Francesco

yodafrancesco
Yoda Francesco is ook best low key, ook al heeft hij een aantal sicke tracks geproduceerd voor spelers als Ronnie Flex, Tabitha, Kraantje Pappie, Glen Faria en Kriss Kross Amsterdam. Maar laten we z’n samenwerking met Labrinth, Sia en Diplo niet vergeten. Over het algemeen heeft Yoda een romantische urban-stijl, maar is de producer zeker niet bang om te experimentele producties te tikken zoals Cotton Clouds van Kelli-Leigh. Yoda’s got game, dus houd je oren open voor deze man.