old_school_cell_phones.jpg.860x0_q70_crop-scale

Deze tunes had iedereen vroeger op zijn/haar uitschuif telefoon

Wie kent ze nou niet: de uitschuifbare- en klaptelefoons. Geen Apple of Google, maar Motorola en Samsung. Het was een tijdperk waarin alles nieuw en puur was. Simpelere tijden, waar je al vermaakt werd door een simpel retro spelletje als Snake en waarin de camera’s zo slecht waren dat je sowieso lelijk was op elke foto, ongeacht de angle of het licht. Geen Spotify, maar enkel honderd MB’s aan opslagruimte om je (van Limewire gedownloade) tunes mee op te slaan. Wij hebben tunes op een rijtje gezet die onmisbaar zijn voor dit tijdperk:

Soulja Boy – Kiss Me Thru The Phone

De track der tracks eigenlijk als het gaat om de flipphone era. Met een beetje geluk had je ook genoeg beltegoed op je prepaid simkaart om je favoriete shawty te sms’en, want dit was de love anthem.

Jordin Sparks ft. Chris Brown – No Air

Een duet dat we nooit mogen vergeten. Jordin Sparks maakt (als rijk persoon) in de video zelf ook gebruik van een Motorola flipphone – als dit je geen nostalgische feelings geeft weten wij het ook niet meer.

Lil Wayne – Lollipop

Laten we heel eerlijk zijn: we waren allemaal veeeel te jong om deze tune te luisteren. De hoeveelheid virussen die je opliep tijdens het downloaden van deze tune en klagende ouders hebben ons echter niet tegengehouden om als kind hier lekker op te gaan.

Jason Derulo – Whatcha Say

Alles aan deze clip is 2009: de muziek zelf, het feit dat het Jason Derulo is en zijn veel te strakke lijntjes baard. Heerlijk.

Ne-Yo – Closer

Wat zouden wij een moord doen voor een Ne-Yo comeback album. Alles wat Ne-Yo aanraakte veranderde in goud en onze jeugd zou niet hetzelfde geweest zijn zonder Ne-Yo.

Sean Kingston – Beautiful Girls

Hij probeerde ons in 2009 al te waarschuwen voor die duivels mooie meisjes. Hebben we geluisterd? Ja. Hebben we er wat mee gedaan? Nee.

Young Money – Bed Rock

Wat een all-star line-up is dit geworden. Van Nicki Minaj tot aan Drake: dit was de eerste van vele hits. Zelfs Tyga.

Flo Rida – Right Round (ft. Ke$ha)

We twijfelden tussen ‘Empire State of Mind’ maar om de een of andere reden vond deze track toch vaker zijn weg naar je mp3 speler. Waarom, geen idee. Simpelere tijden.

Chamillionaire – Ridin’ (ft. Krayzie Bone)

We waren hem bijna vergeten, tot we ineens herinnerden hoeveel moeite we gedaan hebben om de dirty version van deze track te kunnen downloaden.

T-Pain – Buy U A Drank (Shawty Snappin’) ft. Yung Joc

T-Pain kwam volledig in autotune en dat was een beetje te nieuw voor veel mensen, maar hoe dan ook maakte je ruimte vrij om deze tune op je telefoon te krijgen.