Annah philip

Deze vader toonde zich onmenselijk nadat hij zijn dochter met een donkere jongen zag

Sinds 1967 is het interraciaal huwelijk in alle staten van Amerika volkomen legaal – echter is er in het land, en eigenlijk all over the world, nog altijd een behoorlijke verdeling in de multiculturele samenleving als het gaat om mensen die dit wel en niet toejuichen. Voordat je begint te denken dat je het allemaal snapt – dit artikel gaat niet eens over een huwelijk, of een relatie, maar slechts over vriendschap: de blanke Amerikaanse Anna Hayes ging met haar donkere vriend Phillip Freeman naar het schoolbal en is nu niet meer welkom “thuis”.

foto van Brent Holt.

Na het zien van deze foto maakt de vader aan zijn dochter duidelijk dat zij maar gewoon lekker bij “die negers” moet gaan wonen, de “hoer” moet gaan uithangen en hem vooral met rust moet laten. Op dat moment niet eens wetende dat Philip gewoon een goede vriend van Anna is. Hier komt bij dat Anna sinds 2013 al in een relatie verkeert met een andere jongen.

appjespapa

Subhumans? Really? WTF. Anna is al jaren uit huis en heeft aanzienlijk minder contact met haar vader. Anna is erg geschrokken van haar vaders uitbarstingen en vertelde Buzzfeed dat het onvoorstelbaar is dat haar vader iemand zo intens kan verafschuwen wegens zijn huidskleur.

Ook Phillip was erg aangedaan van hetgeen dat hij allemaal las en besloot de appjes van Anna’s vader te delen op Facebook. Je kunt waarschijnlijk al raden dat het verhaal compleet viral is gegaan – well played Philip.

Vanuit de hele wereld klonk de woede en afgunst als reactie op dergelijke racistische uitlatingen. Wat er vervolgens weer toe leidde dat Anna het voor haar vader op moest nemen – de man werd heftig bedreigd via Facebook. Ze verzoekt mensen nu om haar vader en zijn ex-vrouw niet te benaderen via hun socials: “Er is een vreedzame en nette manier waarop je kunt opkomen voor hetgeen waar je in gelooft. Door iemand te bedreigen of uit te schelden, ben je net zo verkeerd bezig als mijn vader”, aldus Anna.

foto van Anna Hayes.foto van Anna Hayes.

Er zouden dus meer mensen zoals Anna moeten zijn, hoewel we het graag als normaal hadden willen beschouwen is het op z’n zachtst gezegd bewonderenswaardig om te zien hoe zij het grotere plaatje ziet. Spread love, not hate.

Source: Buzzfeed