https---hypebeast.com-image-2017-04-og-sneakerheads-selling-sneaker-collections-1-2

Deze vijf sneakers van 2018 horen in de collectie van elke sneakerhead

Als sneakerhead collect je natuurlijk vooral sneakers die je zelf wil hebben, maar wat zijn nou de must haves van het afgelopen jaar, die wel in elke sneakerhead collectie voorkomt? Dit zijn de vijf sneakers die je dan sowieso in huis hebt:

Nike Air Max 97 Silvers Bullets

Nike-Air-Max-97-OG-Silver-Bullet-On-Feet

De comeback van de Air Max uit 1997 was een goeie marketing voor Nike. De ‘Silver Bullet’ colorway was de eerste 97 Air Max die uit was en ging heel snel over de toonbank. Niet zo lang erna was er een restock en was de schoen niet te missen op straat.

Yeezy 350 V2 Zebra

zeeb-copy

Dit jaar was het de derde keer dat de ‘Zebra’s’ werden uitgebracht voor degene die ze nog steeds niet hadden, want driemaal is scheepsrecht. Qua resell is de schoen niks meer waard meer, dus dan maar zelf rocken. De ‘zebra’ is en blijft een unieke en herkenbare schoen onder sneakerheads.

Jordan 1 Shadow

maxresdefault-2

De eerste Jordan zorgt altijd voor een grote hype bij fans. Binnen een paar dagen zijn de Jordan 1’s altijd meteen weg. Dit jaar was de classic ‘Shadow’ aan de beurt om zich opnieuw te laten zien aan de wereld. De zwart/grijze schoen past bij elke outfit, wat de schoen tot een must have maakt.

Nike Air Max 1 OG Red

Nike-Air-Max-1-OG-Red-908375-103-03

De ‘OG Red’ uitvoering van de eerste Air Max is een basic, maar classic sneaker. Dit jaar vierde de sneaker haar 25 jarige bestaan met de uitgave van de ‘OG Red’ colorway. Een schoen die iedereen kan hebben en iedereen zou moeten hebben.

Nike Air Max 97 Sean Wotherspoon

Nike-Air-Max-97-1-VF-SW-Lemon-AJ4219-400_6-1300x1300

Deze sneaker bestaat uit elementen van de Air Max 97 en de Air Max 1. Het was niet makkelijk om de schoen te krijgen, het ging vooral via loting. De maker van de schoen, Sean Wotherspoon, is de eigenaar van een van de bekendste tweedehands winkels ter wereld, genaamd Round Two. Hij won afgelopen jaar een competitie uitgezet door Nike, waarbij hij een nieuwe Nike Air Max ontwierp en daar kwam dus deze sneaker uit.

Welke sneakers heb jij in je collectie?