albertheijn

Deze vrouw neemt zoveel mogelijk vluchtelingen in dienst bij Albert Heijn

Dat de Albert Heijn een vluchtelingenproject heeft opgezet is nog niet iedereen bekend, maar het nieuws is daardoor misschien nog wel wat hartverwarmender: supermarktmanager Ouafa Gambou heeft als doel om zoveel mogelijk vluchtelingen van een baan te voorzien bij de AH.

De supermarkt besloot in samenspraak met de gemeente Amsterdam asielzoekers met een tijdelijke verblijfsvergunning in dienst te nemen op verschillende locaties in het centrum. Daarnaast is het distributiecentrum in Zaandam aangewezen als locatie.

Makkelijk ging het echter niet: de aanwas bleef beperkt en de taalvaardigheden van de vluchtelingen (m.b.t. Nederlands en Engels) bleken minder dan gehoopt. Een enkeling werd uiteindelijk een baan toegewezen. Na een beleidsherziening samen met de gemeente bleek de oogst een stuk beter: op acht verschillende locaties werkt nu een asielzoeker.

De vluchtelingen hebben niet alleen Syrische roots: ook Eritrea, Soedan en Pakistan worden vertegenwoordigd. Gambou: “het is alsof je iemand van vijftien aanneemt die nog niet weet hoe het is om hier te werken, maar wel veel levenservaring heeft”. Volgens Gambou hebben de vluchtelingen het naar hun zin: “eentje zei laatst al: ik wil teamleider worden. En dat kan natuurlijk ook, nadat er flink is doorgeleerd”.

Way to go, Albert Heijn.

Bron: RTLZ