carte-metro-hyperloop

Deze wereldkaart laat zien waar de Hyperloop ons zou kunnen brengen

Elon Musk gaat serieus werk gaan maken van een wereldwijde verbinding van hyperlooptunnels. Mocht je net onder een steen vandaan zijn gekropen; De Hyperloop is een capsule die mensen en goederen met 1200 km per uur door een vacuümbuis naar de plek van bestemming brengt. Onlangs wonnen onze boys van de TU Delft een hyperloopcompetitie in Los Angeles omdat zij het beste prototype hebben ontworpen.

Nu er dus echt stappen en plannen worden gemaakt mag er al gedacht worden aan het grotere plaatje, iets van een wereldmap ofzo -zie afbeelding. For the record: een reistijd van Los Angeles naar San Francisco of Amsterdam naar Parijs bedraagt met de Hyperloop een tijd als een redelijke prestatie in bed – 30 minuten. Vanuit Rotterdam ben je dus 2 uur en 20 minuten onderweg om in Newark te komen, mocht Trump het goed vinden. Een halleluja voor alle wanderlustpatiënten en mensen in een lange afstandsrelatie. Het dilemma blijft wel dat je voor maar 12 uur langer een beter uitzicht hebt.

Voor de aanleg van het Hyperloopnetwerk moeten duizenden kilometers buis worden gebouwd en aangesloten. Daarnaast is het nog even wachten op verdere technologische ontwikkelingen en doorbraken voordat er aan de hand van politiek geneuzel internationale afspraken gemaakt kunnen worden.

Wat ons betreft kan dit niet snel genoeg.

Source: Konbini