directe treinverbinding van Amsterdam naar Londen

Geen gedoe met de bus meer: Binnenkort een directe treinverbinding met Amsterdam naar Londen

Transport bedrijf Eurostar heeft het dan eindelijk voor ons waar kunnen maken. Een directe treinverbinding van Amsterdam naar Londen. Weekendje weg naar de London Eye, The Big Ben of The Towerbridge? In vier uur is het zo gepiept. Geen gedoe meer met busbedrijven en moeilijke overstappen.

via GIPHY

Eurostar rijdt sinds april vorig jaar rechtstreeks van Londen naar Amsterdam, maar op de heenreis moeten reizigers overstappen in Brussel vanwege de grenscontroles tussen Nederland en België en het Verenigd Koninkrijk. De onderhandelingen met de Britten over een regeling waarbij instappende passagiers ook in Amsterdam en Rotterdam de Britse douane kunnen passeren, hebben veel meer tijd gekost dan verwacht.

via GIPHY

Maar het was het wachten waard, want nu kunnen we al in de lente van 2020 gebruik maken van de treinverbinding van Amsterdam naar Londen. Naar verwachting van Eurostar vijf ritten per dag kunnen organiseren, maar beginnen eerst met drie ritten per dag. Ook wordt tijdelijk Station Amsterdam Centraal gebruikt als eindpunt, maar dat zal in de toekomst verhuizen naar Station Amsterdam Zuid.